- A
- A
- A
Przy festiwalowym stole
Na Festiwal Kultury Żydowskiej (28.06 - 2.07.2023) wracają warsztaty kulinarne. Oryginalne warsztatowe menu przygotował Krakowski Makaroniarz - Bartek Kieżun, który zapowiada jednak, że próżno będzie w tym roku szukać gęsich pipków czy hummusu. O festiwalowych planach i zasadach kuchni żydowskiej w studiu Radia Kraków rozmawia z autorką książki "Jestem Żydówką" Miriam Synger i prowadzącą audycję Małopolska od kuchni Sylwią Paszkowską.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:25
Najwyżej położona Pasterka w Polsce na Wiktorówkach
-
13:21
Jedna z krakowskich tradycji przerwana. Kwiaciarki nie złożyły życzeń Adasiowi
-
13:05
Co im wyszeptał las?
-
12:18
Światło w mroku. Monika Dudek o zimie, świętach i powrocie do istoty tradycji
-
12:00
Filozofia na tropie Kevina, który został sam w domu. Co chce nam powiedzieć nieśmiertelny świąteczny klasyk?
-
10:53
W Zakopanem święta w śnieżnej scenerii. Trudne warunki na tatrzańskich szlakach
-
10:22
W Kopalni Soli w Wieliczce oraz Bochni już rozpoczęli świętowanie Bożego Narodzenia
-
09:52
Straż pożarna ostrzega przed pożarami podczas świąt. Winna jest głównie... nieuwaga
-
09:31
Wiek to tylko liczba. Krzysztof Cugowski w świątecznej rozmowie w Radiu Kraków
-
08:59
Car słucha bajek. Putin i samonapędzający się błąd Kremla
-
08:36
Kraków chce w kosmos. Prezydent Miszalski ze specjalną prośbą do premiera Tuska
-
07:52
Etnografka: Choinka to następczyni podłaźniczki