- A
- A
- A
Przy festiwalowym stole
Na Festiwal Kultury Żydowskiej (28.06 - 2.07.2023) wracają warsztaty kulinarne. Oryginalne warsztatowe menu przygotował Krakowski Makaroniarz - Bartek Kieżun, który zapowiada jednak, że próżno będzie w tym roku szukać gęsich pipków czy hummusu. O festiwalowych planach i zasadach kuchni żydowskiej w studiu Radia Kraków rozmawia z autorką książki "Jestem Żydówką" Miriam Synger i prowadzącą audycję Małopolska od kuchni Sylwią Paszkowską.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:33
O awans i jak najlepszy finisz sezonu. TRANSMISJA ŁĄCZONA
-
11:30
Program "Mieszkanie za remont" w Krakowie. Miało być ułatwienie, a jest paraliż
-
10:48
Remont zabytkowego dworu w Brodach. Pierwszy etap prac na finiszu
-
10:15
To jedno z najważniejszych wydarzeń religijnych. Do Krakowa przyjechali wierni z całej Polski
-
10:10
Jak wycenić pracę kidinfluencera, czyli dziecięcego twórcy internetowego?
-
09:10
"Bardzo bym chciała poruszać czytelników"
-
07:49
Od poniedziałku utrudnienia dla pieszych i kierowców na ul. Wrocławskiej w Krakowie
-
06:56
W niedzielę w Małopolsce na przemian chmury i słońce, nadal chłodno
-
20:19
Śmiertelny wypadek na Rysach i wychłodzeni Hiszpanie na Szpiglasowej Przełęczy
-
18:25
W pełnym rozkwicie. Zobacz najpiękniejsze zdjęcia pól rzepaku
-
17:34
Tajemnicza torebka pełna pieniędzy. Policja wciąż szuka właściciela
-
22:05
Istoty pozaludzkie.Co daje status osoby prawnej?