Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Bardzo jarzynowy Przystanek Kulinarny

Jak powinien smakować sezonowy stół w grudniu, jakie warzywa na nim królują i jak zrobić z nich królewskie dane, poza tym świąteczne inspiracje i prezentownik kulinarny. Bohaterką Przystanku Kulinarnego była Dominika Wójciak znana jako Jarzynova. Fani telewizyjnych programów kulinarnych pamiętają ją z MasterChefa. Dziś Dominika jest marką samą w sobie. Jej kuchnię definują warzywa od A do Z, a poza tym sezonowość i ogromna wyobraźnia smakowa. Jarzynova napisała kilka książek, w których z niesłychaną precyzją dzieli się przepisami. Jest edukatorką kulinarną. Z Dominiką spotkałam się tuż przed premierą jej nowej książki pt. "Jednogarnkowa Jarzynova".

Dominika Wójciak, Jarzynova

Posłuchaj rozmowy z Dominiką Wójciak

W drugiej części rozmowy Jarzynova opowiadała o must have zimowego stołu, jak podkręcać smak warzyw korzeniowych. Rozmawiałyśmy także o przygotowaniach do świąt Bożego Narodzenia oraz o smakowych zakwasach buraczanych i najlepszych jedzeniowych prezentach pod choinkę.

Posłuchaj rozmowy z Dominiką Wójciak

Historie czekoladowe zaproponowała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem. Książka "Czekoladowe imperium" to oparta na faktach opowieść o słynnej rodzinie czekoladników, których imperium w tym roku obchodzi 170 urodziny

Autor:
Brak nazwy

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię