Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny zachwaszczony

W sobotnim Przystanku Kulinarnym badaliśmy moce natury. A konkretnie roślin i to takich, obok których często przechodzimy nie zdając sobie sprawy jaka w nich drzemie kulinarna moc, takich na które patrząc myślimy "chwast". A one nie dość, że są zdrowe, to jeszcze potrafią niesamowicie podkręcić smak naszych potraw i dodać im nowej wyrazistości. Naszym gościem był Piotr Ciemny, szef kuchni i autor książki "Chwasty od kuchni" czyli podręcznika korzystania z darów natury. Gwiazdnica pospolita, czosnaczek pospolity, szczawik zajęczy a może kurdybanek?

Posłuchaj rozmowy z Piotrem Ciemnym Posłuchaj rozmowy z Piotrem Ciemnym

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą

Piotr Ciemny radzil od czego zacząć i gdzie zbierać dzikie rośliny, jak je przechowywać, by zachowały swe wartości i smak, a także jak je najlepiej przetwarzać robiąc zapasy na zimę.

Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem przyszła z książką o zbawiennej a wręcz leczniczej mocy ogrodów.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię