Sobota, 1 czerwca 2019, 11:05
Nasza stała komentatorka, Karolina Milczanowska, dziennikarka portalu Have a Bite mówiła o tym jak zmieniły się lunchowe przyzwyczajenia Polaków, jak duży wybór lunchowych potraw możemy już znaleźć wychodząc na chwilę z biura i radziła czym się kierować decydując się na tak zwaną dietę pudełkową.
Przynoszenie do pracy codziennie tych samych kanapek zabija apetyt nawet u największego głodomora. Z kolei często zabierane do pracy gotowce z mikrofalówki lub posiłki zrobione na szybko, z półproduktów i składników niewymagających specjalnej ingerencji czasem wyglądają bardziej smutno niż apetycznie. Co zrobić żeby było dobre, ładnie wyglądało i nam smakowało - radziła i podawała przykłady Ulla Pałka, autorka bloga "Kuchnia na Wzgórzu".
Garść lunchowych porad i książkę "Pora na lunch" przyniosła też do studia Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.