|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Surówka z buraków, marchewki i kokosa

Doskonała jako dodatek do smażonej białej ryby lub drobiu albo jako samodzielne danie z pokruszonym kozim serem, ziarenkami granatu i listkami kolendry.

Posłuchaj rozmowy Marleny Zając z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią 3. edycji programu "Masterchef"

Fot.: Natalia Nowak-Bratek

SKŁADNIKI:


o   3 marchewki
o   3 buraki
o   8 łyżek wiórków kokosowych
o   4 łyżki rodzynek
o   sok i skórka otarta z 1 cytryny
o   1 łyżeczka miodu
o   3 łyżki oleju kokosowego
o   sól


Rodzynki namocz w niewielkiej ilości wrzątku. Marchewki i buraki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Na oleju kokosowym lekko zrumień połowę wiórków kokosowych. Wymieszaj z pozostałymi wiórkami i startymi warzywami. Dodaj rodzynki, sok i skórkę z cytryny i dopraw surówkę solą i miodem. Odstaw na pół godziny by smaki się przegryzły. Podawaj w temperaturze pokojowej jako dodatek do smażonej białej ryby lub drobiu albo jako samodzielne danie z pokruszonym kozim serem, ziarenkami granatu i listkami kolendry.

Przepis Dominiki Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji programu Masterchef.

 

Audycja "Kuchni od kuchni" w niedzielę o 10:20. Zapraszamy!

 

0%
0%
WASZE KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 0