|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Sałatka z surowym kalafiorem

Tę sałatkę możemy podać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Doskonale smakuje schłodzona!

Posłuchaj audycji "Kuchnia od kuchni"

fot. Adriana Baran, autorka bloga kulinarnego "Pora coś zjeść"

Sałatka z surowym kalafiorem

Składniki:
1 średni fioletowy kalafior
1 duże jabłko
4 jajka ugotowane na twardo
200 g sera wędzonego w kawałku
200 g wędliny w kawałku
pół pęczka koperku
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz

Wykonanie:
Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki, końcówki odcinamy i rozdzielamy, tworząc małe różyczki, a pozostałą część drobno szatkujemy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w średnią kostkę. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę zbliżoną rozmiarem do jabłka.
Ser i wędlinę również kroimy w kostkę. Koperek drobno szatkujemy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy i dodajemy odrobinę majonezu.

Sałatkę podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Doskonale smakuje schłodzona.

 

Audycja "Kuchni od kuchni" w niedzielę o 10:20. Zapraszamy!

 

 

0%
0%