|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

W audycji "Kuchnia od kuchni": gnocchi di zucca

Dyniowo-ziemniaczane nieduże kluseczki, w których zatrzyma się szałwiowe masło... Brzmi pysznie!

Posłuchaj audycji "Kuchnia od kuchni"

Fot. Bartek Kieżun


Audycja "Kuchnia od kuchni", niedziela, godz. 10.50. Zapraszamy!


 

Składniki:

    250 g upieczonej w kawałkach dyni
    250 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    300 g mąki
    100 g grana padano
    50 g roztopionego masła
    gałka muszkatołowa
    szczypta cynamonu
    sól i pieprz

Dynię i ziemniaki rozgniatamy praską lub rozdrabniamy widelcem. Dodajmy mąkę i roztopione masło. Wsypujemy tarty ser. Dodajemy przyprawy. Krótko mieszamy składniki łyżką, by połączyć wszystkie składniki. Posypując ręce mąką i lepimy nieduże kluseczki i każdą sztuka po sztuce naciskamy widelcem, by zrobić rowki, w których zatrzyma się szałwiowe masło, obowiązkowy dodatek do gnocchi di zucca. Gotujemy we wrzącej wodzie 3-4 minuty. Podajemy natychmiast z rzeczonym masłem!

 

Przepis Bartka Kieżuna

0%
0%
WASZE KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 0