|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Kuchnia od kuchni: Naleśniki z czarnego bzu

Naleśniki w trochę innej wersji! W audycji "Kuchnia od kuchni" rozmowa Marzeny Florkowskiej z prof. Moniką Bieniasz z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Posłuchaj:

Posłuchaj rozmowy Marzeny Florkowskiej z prof. Moniką Bieniasz

Fot. Monika Bieniasz

Zbieramy baldachy, czyli kiście kwiatowe czarnego bzu najlepiej w miejscu oddalonym od drogi, nie myjemy ich, ponieważ zawierają bardzo cenne i zdrowe pyłki kwiatowe. Zanurzamy w przygotowanym wcześniej gęstym cieście naleśnikowym z odrobiną cynamonu, smażymy tak, jak naleśniki czy racuchy, osączamy na papierowych ręcznikach i z radością degustujemy. Smacznego!


UWAGA!  Czarny bez kwietni na biało!

0%
0%