- A
- A
- A
Żywność przyszłości
Za 10 lat (to wersja pesymistyczna), albo za 30 lat (to wersja optymistyczna) - na świecie zabraknie żywności. To nie są spekulacje, to obserwacje i obliczenia poczynione przez naukowców i statystyków. W tej sytuacji przydadzą się technologie, które pozwolą na wyprodukowanie żywności bez wykorzystywania dużych powierzchni, bez gleby i słońca. W mieście. To już się dzieje. Także w Krakowie. A Maja Dutkiewicz ruszyła tropem żywności przyszłościKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor
-
07:51
Ekstraklasa piłkarska - Bruk-Bet pokonał Omonię w sparingu
-
07:47
Wimbledon: Iga Świątek zagra o szósty w karierze wielkoszlemowy tytuł
-
07:45
Ekstraklasa piłkarska - zwycięski sparing Cracovii
-
07:39
Wimbledon - Świątek zagra o szósty w karierze wielkoszlemowy tytuł
-
07:15
Sobota będzie szara i deszczowa na południu Małopolski
-
00:40
17-latek dźgnięty nożem w centrum Tarnowa. Napastnik poszukiwany
-
22:05
Homo sapiens strzela do „misia”.To obsesja nadkontroli.
-
20:02
82. rocznica Rzezi wołyńskiej. "Tu naprawdę nie chodzi o jeden pomnik"
-
19:03
Rada społeczna szpitala w Krynicy za likwidacją porodówki