- A
- A
- A
Wielkanocny stół Mai
Święta to czas, gdy wracamy do tradycji. Tu Maja. Zapraszam do wielkanocnego stołu - z jajami w roli głównej. Małe, duże, podłużne, w różnych kolorach, które nadała im natura – od kur, kaczek, gęsi czy strusi. Jajko niejednych ma rodziców... I co ciekawe różnie smakuje, a potem ugotowane trafia do zupy. Zupy wielkanocnej rzecz jasna. I tu pojawia się kolejne pytanie, która z zup cieszy się największym powodzeniem? Żurek, chrzanówka czy barszcz biały? Tradycja... A może jednak Wielkanoc to dobry czas na eksperymenty w kuchni? A jak jest u was? W Wielką Sobotę w Przystanku Kulinarnym od 11.00 porozmawiamy o tradycji: o jajkach, chrzanie i potrawach, które lubimy jeść własnie w tym okresie. W Radiu Kraków nadajemy do jedzenia.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:31
Kasprowy Wierch i zmiany klimatu. Sąd stwierdził, że rozbudowa wyciągu jest nieracjonalna
-
22:53
"Nie poznamy tego budynku". Rozpoczyna się remont Biblioteki Książąt Czartoryskich
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
17:07
Kolej ruszyła z remontami w Małopolsce. Na liście most na Skawie
-
10:45
Astronaucić, galaktykować, orbitować, czyli?
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie