Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Tortowa królowa w Przystanku Kulinarnym

Oszałamiające, piętrowe konstrukcje, nasycone barwy, dekoracje z kwiatów, po prostu jadalne dzieła sztuki. Torty, to od pewnego czasu niezwykle modne i popularne zajęcie. Niektórzy tworzenie tortów traktują jak piękną przygodę, którą dzielą się z bliskimi, inni zakładają firmy, spełniające najbardziej wymyślne marzenia. Bohaterką w Przystanku Kulinarnym była Zuzia Nowakowska Sikora, z wykształcenia prawniczka a z zamiłowania, jak sama o sobie mówi, cukiernica. Od roku 2019 także tortowa nauczycielka w Cake Atelier.

foto. Michał Ziębowicz

W pierwszej części programu Zuzia opowiedziała, dlaczego zajęła się cukiernictwem, na czym ta praca polega, dlaczego daje dużo satysfakcji.

foto Michał Ziębowicz

foto Michał Ziębowicz

W programie rozmawiałyśmy o tortowych modach i trendach. Jakie kształty, kolory i dekoracje tortów będą miały wzięcie w tym roku. Zuzia opowiadała też o tortach, które ogląda podczas podróży po świecie.

W części literackiej audycji Paulina Bandura poleciła książkę "Bez jaj", książkę nie tylko dla wegan

Autor:
Brak nazwy

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię