O zaletach piknikowania i o tym jakich smakowitości będzie można spróbować podczas Pikników Krakowskich rozmawialiśmy z ich organizatorką Katarzyną Pilitowską.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na pikniku w Parku Krakowskim
W sobotnie przedpołudnie Przystanek Kulinarny zawitał w plener - do otwieranego właśnie po rewitalizacji Parku Krakowskiego, gdzie odbywał się także pierwszy z całej serii Pikników Krakowskich. Mówiliśmy o samym parku, o piknikowaniu, oczywiście też o piknikowym menu. Nie zabrakło jak zwykle książkowej propozycji. Do naczego plenerowego studia przyszedł też niespodziewany i niezwykły gość. O tysiącach nowych roślin w Parku Krakowskim i o tym dlaczego zasługuje on na miano "kolorowego salonu Krakowa" opowiadała Iwona Kluza-Wąsik, kierownik zespołu inwestycyjno-remontowego Zarządu Zieleni Miejskiej.

Skoro na piknik to oczywiście z piknikowym menu. Zaczęliśmy "egzotycznie" - o piknikowaniu po kurdyjsku rozmawialiśmy z Daną Domianem z Kurdystanu, prowadzącym Fusion Street Food.


O tym, że klops wcale nie musi być z mięsa i dlaczego mięsożercy nie będą rozczarowani przekonywała Magdalena Zielonka z Turlaj Klopsa.

Zaglądali Państwo do naszego plenerowego studio - było nam niezwykle miło i serdecznie dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa. W pewnym momencie zawitał do nas gość niezwykły Pani Wanda Kos-Duda z córką Anną Chrobak. Pani Wanda właśnie w dzień ponownego otwarcia Parku Krakowskiego obchodziła urodziny - i to 99-te! Nie ukrywała, że czekała z niecierpliwością by znów usiąść na ławeczce w Parku Krakowskim.
Jak zwykle w programie nie zabrakło piknikowej propozycji książkowej - a przyniosła ją jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Najnowsze
-
23:31
Kasprowy Wierch i zmiany klimatu. Sąd stwierdził, że rozbudowa wyciągu jest nieracjonalna
-
22:53
"Nie poznamy tego budynku". Rozpoczyna się remont Biblioteki Książąt Czartoryskich
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
18:00
Trendy z Sieci: Czy sztuczna inteligencja zrewolucjonizuje świat prawa?
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie