Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny przenosi zakupy i gotowanie do sieci

W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o tym jak epidemia koronawirusa przeniosła nasze życie kulinarne do sieci. Bo przez internet zamawiamy już nie tylko dania z restauracji. Zamawiamy też produkty prosto od rolnika. W sieci możemy się też....nauczyć gotować, na profesjonalnych kursach. Z Janem Czają z Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej i rolnikiem ekologicznym rozmawialiśmy o dziesięcioleciu "Paczki od rolnika", czyli dostaw zdrowych, ekologicznych produktór od sprawdzonych dostawców prosto pod nasze drzwi, ale także o tym dlaczego "brudne" warzywa są dużo lepsze, niż te umyte ze sklepowych półek.

Z Michałem Kuźniarem,  pomysłodawcą Kuźni Sztuki Kulinarnej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie - profesjonalnej szkole kulinarnej on-line i o tym jak w wirtualnym świecie rozwiązać bardzo realny problem - kosztowania i smakowania przyrządzanych potraw.

W programie jak zwykle zajrzeliśmy też do krakowskiej Księgari pod Globusem by zobaczyć co nowego do czytania poleca Paulina Bandura

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię