Z Michałem Kuźniarem, pomysłodawcą Kuźni Sztuki Kulinarnej rozmawialiśmy o nowej inicjatywie - profesjonalnej szkole kulinarnej on-line i o tym jak w wirtualnym świecie rozwiązać bardzo realny problem - kosztowania i smakowania przyrządzanych potraw.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny przenosi zakupy i gotowanie do sieci
W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o tym jak epidemia koronawirusa przeniosła nasze życie kulinarne do sieci. Bo przez internet zamawiamy już nie tylko dania z restauracji. Zamawiamy też produkty prosto od rolnika. W sieci możemy się też....nauczyć gotować, na profesjonalnych kursach. Z Janem Czają z Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej i rolnikiem ekologicznym rozmawialiśmy o dziesięcioleciu "Paczki od rolnika", czyli dostaw zdrowych, ekologicznych produktór od sprawdzonych dostawców prosto pod nasze drzwi, ale także o tym dlaczego "brudne" warzywa są dużo lepsze, niż te umyte ze sklepowych półek.
W programie jak zwykle zajrzeliśmy też do krakowskiej Księgari pod Globusem by zobaczyć co nowego do czytania poleca Paulina Bandura

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:53
"Nie poznamy tego budynku". Rozpoczyna się remont Biblioteki Książąt Czartoryskich
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
17:07
Kolej ruszyła z remontami w Małopolsce. Na liście most na Skawie
-
16:03
Prace drogowe w rejonie węzła Niepołomice. Ważne informacje dla kierowców
-
10:45
Astronaucić, galaktykować, orbitować, czyli?
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie