Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny o sokach i sokowej diecie

W Światowym Dniu Soku nie mogło być inaczej - bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego był właśnie sok. Ten prawdziwy, tłoczony, z samych owoców i warzyw. To, że soki lubimy pokazują statystyki - rocznie wypijamy ich około 12 litrów na głowę. Najczęściej wybieramy standardowo: pomarańczowy, jabłkowy i grejfrutowy. A kompozycji soków jest ilość niezliczona - praktycznie ograniczona tylko naszą wyobraźnią,

Na początek zabraliśmy Państwa do miejsca, gdzie z owoców i warzyw tłoczone są soki - o różnych kolorach i niezwykłych smakach. Do Tłoczni Choczni.

Z Joanną Berezą z krakowskiego Raw Nest rozmawialiśmy o....sokowej diecie. Co nam daje, czy każdy może jej spróbować i czy sam sok wystarczy by zaspokoić głód.

Z Joanną Berezą rozmawialiśmy też o rodzajach soków, czym można je wzbogacać by uzyskać absolutnie niekonwencjonalne  i o tym jak przekonać dzieci, by chciały pić soki warzywne.

I na koniec programu jak zwykle była propozycja książkowa - od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię