Na początek zabraliśmy Państwa do miejsca, gdzie z owoców i warzyw tłoczone są soki - o różnych kolorach i niezwykłych smakach. Do Tłoczni Choczni.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o sokach i sokowej diecie
W Światowym Dniu Soku nie mogło być inaczej - bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego był właśnie sok. Ten prawdziwy, tłoczony, z samych owoców i warzyw. To, że soki lubimy pokazują statystyki - rocznie wypijamy ich około 12 litrów na głowę. Najczęściej wybieramy standardowo: pomarańczowy, jabłkowy i grejfrutowy. A kompozycji soków jest ilość niezliczona - praktycznie ograniczona tylko naszą wyobraźnią,
Z Joanną Berezą z krakowskiego Raw Nest rozmawialiśmy o....sokowej diecie. Co nam daje, czy każdy może jej spróbować i czy sam sok wystarczy by zaspokoić głód.

Z Joanną Berezą rozmawialiśmy też o rodzajach soków, czym można je wzbogacać by uzyskać absolutnie niekonwencjonalne i o tym jak przekonać dzieci, by chciały pić soki warzywne.

I na koniec programu jak zwykle była propozycja książkowa - od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:23
Linia zastępcza 704 została wydłużona. Dojedzie do Dworca Głównego
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor
-
07:51
Ekstraklasa piłkarska - Bruk-Bet pokonał Omonię w sparingu
-
07:47
Wimbledon: Iga Świątek zagra o szósty w karierze wielkoszlemowy tytuł
-
07:45
Ekstraklasa piłkarska - zwycięski sparing Cracovii
-
07:15
Sobota będzie szara i deszczowa na południu Małopolski
-
00:40
17-latek dźgnięty nożem w centrum Tarnowa. Napastnik poszukiwany
-
22:05
Homo sapiens strzela do „misia”.To obsesja nadkontroli.
-
20:02
82. rocznica Rzezi wołyńskiej. "Tu naprawdę nie chodzi o jeden pomnik"
-
19:03
Rada społeczna szpitala w Krynicy za likwidacją porodówki