Rozmawialiśmy też z Beatą Ciepłą, dyrektor Banku Żywności w Krakowie o dorocznej przedświątecznej zbiórce żywności, jak bardzo różni się ona od tych z lat poprzdnich i czego najbardziej w w czasach pandemii brakuje. Zajrzeliśmy też na jedną z odsłon dosyć niezwykłej akcji - po raz pierwszy w małopolskiej stolicy pojawił się wigilijny karp dla Krakowian.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o pomaganiu, nie tylko tym przedświątecznym
W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o pomaganiu. Tym zorganizowanym, zakrojonym na większą skalę, za którym stoją różne organizacje i fundacje. Ale także o tym spontanicznym, gdy pomagamy osobie, kiedy widzimy, że jest w potrzebie. O pomocy policzalnej i tej niepoliczalnej, o tym czy pomaganie w pandemii jest trudniejsze, czy w ogóle chętnie pomagamy i czy pandemia zmieniła nas na lepsze rozmawialiśmy z szefową Polskiej Akcji Humanitarnej Janiną Ochojską.
A na koniec też było o pomaganiu - tyle, że przez książki, a konkretnie charytatywne cookbooki.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
17:07
Kolej ruszyła z remontami w Małopolsce. Na liście most na Skawie
-
16:03
Prace drogowe w rejonie węzła Niepołomice. Ważne informacje dla kierowców
-
16:03
Wakacje z dzieckiem to nie tylko chaos i krzyk
-
10:45
Astronaucić, galaktykować, orbitować, czyli?
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie