O tym, że nie da się żyć bez tłuszczu, dlaczego jest nam on niezbędny do prawidłowego funkcjonowania rozmawialiśmy z dietetyk kliniczną Marią Brzegowy
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o dobrych tłuszczach
To był Przystanek Kulinarny iście zimowy - na tłusto . Mówiliśmy o dobrych tłuszczach, które są wręcz niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszych organizmów. Sprawdziliśmy jak się klepie prawdziwe masło i rozmawialiśmy o zdrowych olejach tłoczonych na zimno.
Nasz reporter Bartek Maziarz sprawdzał jak się wyrabia i jak smakuje wielokrotnie nagradzane Masło Rzuchowskie. Odwiedził Gospodarstwo Ekologiczne Pawła Czai.

O różnorodności i zbawiennym działaniu olejów tłoczonych na zimno mówił ich pasjonat, Stefan Wójcicki z Olejarni Dobra Natura z Kalwarii Zebrzydowskiej.

Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem przyszła z książką o ....chlebie, bo czyż jest coś lepszego i smaczniejszego niż kromka dobrego chleba z masłem, lub po śródziemnomorsku maczana w dobrym oleju?

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:31
Kasprowy Wierch i zmiany klimatu. Sąd stwierdził, że rozbudowa wyciągu jest nieracjonalna
-
22:53
"Nie poznamy tego budynku". Rozpoczyna się remont Biblioteki Książąt Czartoryskich
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
18:00
Trendy z Sieci: Czy sztuczna inteligencja zrewolucjonizuje świat prawa?
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie