Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny na Wakacjach lepi pierogi

Pierogami polska kuchnia stoi. Ruskie, z mięsem, kapusta i grzybami, czy borówkami. Możliwości jest mnóstwo. W tym tygodniu pierogożercy mają powód do radości. W dniach 14-18 sierpnia 2019 roku nad Małym Rynkiem w Krakowie unosić się będą pierogowe aromaty, w związku z 17. Festiwalem Pierogów. Jak co roku spróbujemy pierogów z różnych punktów gastronomicznych, które zawalczą o dwie nagrody: przyznawaną przez jurorów statuetkę św. Jacka z pierogami oraz nagrodę publiczności – statuetkę Kazimierza Wielkiego. W Przystanku Kulinarnym, przygotowując się do pierogowego święta Maja Dutkiewicz rozmawiała z Martą Bradshaw – założycielkę portalu Eataway. To taka międzynarodowa społeczność kucharzy gotujących w swoich domach by pokazać innym swoje narodowe kuchnie. U Marty, chętni kulinarnych wrażeń obcokrajowcy uczą się lepić pierogi

W Przystanu Kulinarnym, jak zawsze polecamy dobre lektury. W tym tygodniu opowieść o słynnym nadmorskim kurorcie poleca Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię