W Przystanu Kulinarnym, jak zawsze polecamy dobre lektury. W tym tygodniu opowieść o słynnym nadmorskim kurorcie poleca Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na Wakacjach lepi pierogi
Pierogami polska kuchnia stoi. Ruskie, z mięsem, kapusta i grzybami, czy borówkami. Możliwości jest mnóstwo. W tym tygodniu pierogożercy mają powód do radości. W dniach 14-18 sierpnia 2019 roku nad Małym Rynkiem w Krakowie unosić się będą pierogowe aromaty, w związku z 17. Festiwalem Pierogów. Jak co roku spróbujemy pierogów z różnych punktów gastronomicznych, które zawalczą o dwie nagrody: przyznawaną przez jurorów statuetkę św. Jacka z pierogami oraz nagrodę publiczności – statuetkę Kazimierza Wielkiego. W Przystanku Kulinarnym, przygotowując się do pierogowego święta Maja Dutkiewicz rozmawiała z Martą Bradshaw – założycielkę portalu Eataway. To taka międzynarodowa społeczność kucharzy gotujących w swoich domach by pokazać innym swoje narodowe kuchnie. U Marty, chętni kulinarnych wrażeń obcokrajowcy uczą się lepić pierogi
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:53
"Nie poznamy tego budynku". Rozpoczyna się remont Biblioteki Książąt Czartoryskich
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
17:07
Kolej ruszyła z remontami w Małopolsce. Na liście most na Skawie
-
16:03
Prace drogowe w rejonie węzła Niepołomice. Ważne informacje dla kierowców
-
10:45
Astronaucić, galaktykować, orbitować, czyli?
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie