Majówka już zwyczajowo rozpoczyna wielki sezon grillowania. Z Agatą Wojdą rozmawialiśmy więc o tym jak smakuje takie jedzenie z żywego ognia, o tym co tak na prawdę jest najważniejsze i podkręca smak grillowanego mięsa i kiełbas. Były rady, podpowiedzi i...przepisy na grillowy sukces.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny na majówkę
W majówkowy weekend w Przystanku Kulinarnym przenieśliśmy się na łono natury. Było o biwakowaniu i....jedzeniu pod chmurką. Co najlepiej zabrać do koszyka na piknik, co jest kwintesencją biwakowego jedzenia, co nam może zaoferować las i jak przygotować takie jedzenie w plenerze - naszym przewodnikiem była Agata Wojda, nagradzana szefowa kuchni, której kuchnia oparta jest na prostocie, sezonowości i łączeniu naturalnych smaków.
Do pełni szczęścia w plenerze brakowało nam już tylko książki - i o to zadbała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem, która w tym tygodniu poszła z książką do lasu...

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor
-
07:51
Ekstraklasa piłkarska - Bruk-Bet pokonał Omonię w sparingu
-
07:47
Wimbledon: Iga Świątek zagra o szósty w karierze wielkoszlemowy tytuł
-
07:45
Ekstraklasa piłkarska - zwycięski sparing Cracovii
-
07:39
Wimbledon - Świątek zagra o szósty w karierze wielkoszlemowy tytuł
-
07:15
Sobota będzie szara i deszczowa na południu Małopolski
-
00:40
17-latek dźgnięty nożem w centrum Tarnowa. Napastnik poszukiwany
-
22:05
Homo sapiens strzela do „misia”.To obsesja nadkontroli.
-
20:02
82. rocznica Rzezi wołyńskiej. "Tu naprawdę nie chodzi o jeden pomnik"
-
19:03
Rada społeczna szpitala w Krynicy za likwidacją porodówki