Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny na majówkę

W majówkowy weekend w Przystanku Kulinarnym przenieśliśmy się na łono natury. Było o biwakowaniu i....jedzeniu pod chmurką. Co najlepiej zabrać do koszyka na piknik, co jest kwintesencją biwakowego jedzenia, co nam może zaoferować las i jak przygotować takie jedzenie w plenerze - naszym przewodnikiem była Agata Wojda, nagradzana szefowa kuchni, której kuchnia oparta jest na prostocie, sezonowości i łączeniu naturalnych smaków.

Majówka już zwyczajowo rozpoczyna wielki sezon grillowania. Z Agatą Wojdą rozmawialiśmy więc o tym jak smakuje takie jedzenie z żywego ognia, o tym co tak na prawdę jest najważniejsze i podkręca smak grillowanego mięsa i kiełbas. Były rady, podpowiedzi i...przepisy na grillowy sukces.

Do pełni szczęścia w plenerze brakowało nam już tylko książki - i o to zadbała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem, która w tym tygodniu poszła z książką do lasu...

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię