O nowalijkach, ale niekonieczne tych z warzywniaka czy targu, ale tych rosnących na dziko, tych bardziej i mniej znanych, popularnych i zapomnianych opowiadała Katarzyna Moroń z Dzikich Smaków.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i wiosenny talerz z Jarzynovą
W sobotnim Przystanku Kulinarnym na talerz zawitała wiosna. O tym jak dzięki jedzeniu można "posprzątać" organizm po zimie i zafundować naszym jelitom wiosenne spa rozmawialiśmy z Dominiką Wójciak, szefową kuchni, autorką książek kulinarnych znaną jako Jarzynova. Zdradziła sposoby na najlepsze zupy, które bardzo pomagają w porządkach po zimie, a także przepis na selera, który smakuje jak ambrozja.
Zwieńczeniem wiosennego talerza była książka proponowana przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem o jakże wymownym tytule - "Zbierz, Przechowaj, Zjedz".

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:31
Kasprowy Wierch i zmiany klimatu. Sąd stwierdził, że rozbudowa wyciągu jest nieracjonalna
-
22:53
"Nie poznamy tego budynku". Rozpoczyna się remont Biblioteki Książąt Czartoryskich
-
22:01
Antonina Tosiek laureatką tegorocznej Nagrody im. Wisławy Szymborskiej
-
21:01
Ropa z czystą wodą. Gmina korzysta już ze stacji uzdatniania
-
20:46
Pobił kierowcę krakowskiego MPK, jest już w rękach policji
-
20:19
Ag Gag czyli knebel rolniczy. Jak prawo legalizuje bezprawie m.in. w USA?
-
20:01
Młode gwiazdy wystąpią w Krakowie
-
18:05
Myśliwi, strzelnice i luka systemu. Kryminolog o tym, skąd w Polsce bierze się nielegalna broń
-
18:00
Trendy z Sieci: Czy sztuczna inteligencja zrewolucjonizuje świat prawa?
-
17:53
Śledź "Śledzia" w wakacje. Pierwszy sezon serialu kryminalnego ponownie na antenie Radia Kraków
-
15:05
Nie zaczynaj biegania samodzielnie