Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny i wiosenny talerz z Jarzynovą

W sobotnim Przystanku Kulinarnym na talerz zawitała wiosna. O tym jak dzięki jedzeniu można "posprzątać" organizm po zimie i zafundować naszym jelitom wiosenne spa rozmawialiśmy z Dominiką Wójciak, szefową kuchni, autorką książek kulinarnych znaną jako Jarzynova. Zdradziła sposoby na najlepsze zupy, które bardzo pomagają w porządkach po zimie, a także przepis na selera, który smakuje jak ambrozja.

O nowalijkach, ale niekonieczne tych z warzywniaka czy targu, ale tych rosnących na dziko, tych bardziej i mniej znanych, popularnych i zapomnianych opowiadała Katarzyna Moroń z Dzikich Smaków.

Zwieńczeniem wiosennego talerza była książka proponowana przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem o jakże wymownym tytule - "Zbierz, Przechowaj, Zjedz".

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię