Ulla Pałka, autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu poprowadziła nas krok po kroku, a właściwie tydzień po tygodniu, przez te cztery tygodnie pozostające do świąt tak, by nie spędzić całej nocy przed Wigilią przy garnkach...
- A
- A
- A
Przystanek kulinarny i wegańskie świętowanie
Na miesiąc przed Świętami Bożego Narodzenia w Przystanku Kulinarnym było o...świętach. A pomogły nam w tym dwie Panie - Alicja Rokicka, autorka bloga Vegan Nerd i Ulla Pałka, ambasadorka radiowej akcji Nie Marnuj i autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu. O wegańskich alternatywach świątecznych i nie tylko potraw opowiadała Alicja Rokicka, która właśnie wydała przepyszną książkę "Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta", w której można znaleźć wszystko - od przekąsek, przez dania bezrybne, po pełne smaku desery.
I na finał Przystanka Kulinarnego była z nami Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z literaturą warzywną dla małych i tych nieco większych dzieci.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:12
Maturzysta może składać odwołania od oceny egzaminu. Jak to zrobić?
-
12:25
Nocne działania w Krakowie. 107 mandatów, 87 pouczeń i 7 wniosków do sądu o ukaranie
-
12:04
Groźny wypadek z udziałem motocykla na obwodnicy Krakowa
-
11:51
Oszukał mieszkankę Wieliczki, pieniądze wypłacił w Piekarach Śląskich. Rozpoznajesz go? ZDJĘCIA
-
11:10
Księżyc w pełni nad Tatrami
-
10:31
Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień (KCTU) zostało utworzone w 2000 r.
-
10:17
Zwierzęta i ludzie...Czy i kiedy może być groźnie?
-
09:57
Co dalej z krynicką porodówką? Rada społeczna szpitala powiatowego za likwidacją
-
09:23
Linia zastępcza 704 została wydłużona. Dojedzie do Dworca Głównego
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor