Sabina Sosin z RoślinnieJemy - wielkiej ogólnopolskiej kampanii wspierającej producentów żywności, sieci handlowe i właścicieli restauracji we wprowadzaniu i promowaniu roślinnych dań mówiła o tym, że coraz więcej osób w Polsce świadomie ogranicza jedzenie mięsa i produktów odzwierzęcych, a także o tym, że mamy coraz większy wybór i różnorodność produktów roślinnych.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Veganuary 2021
Sobotni Przystanek Kulinarny był wyłącznie roślinny. W końcu styczeń to Veganuary. Robimy listę postanowień co w tym roku zrobimy dla siebie, dla urody, dla zdrowia i ...dla planety. I w tych postanowieniach coraz silniejszy jest trend roślinny w żywieniu. Częściej też na sklepowych półkach można zobaczyć wyeksponowane wege kiełbaski, roślinne napoje, jogurty i ser.
Gościem Przystanka Kulinarnego był też Michał Koncewicz, który ...doi rośliny. Wymyślił absolutnie nowy produkt. Jaki? Proszę posłuchać.

Oczywiście był też czas na książkę, a o przystankową biblioteczkę jak zwykle zadbała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:12
Maturzysta może składać odwołania od oceny egzaminu. Jak to zrobić?
-
12:25
Nocne działania w Krakowie. 107 mandatów, 87 pouczeń i 7 wniosków do sądu o ukaranie
-
12:04
Groźny wypadek z udziałem motocykla na obwodnicy Krakowa
-
11:51
Oszukał mieszkankę Wieliczki, pieniądze wypłacił w Piekarach Śląskich. Rozpoznajesz go? ZDJĘCIA
-
11:10
Księżyc w pełni nad Tatrami
-
10:31
Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień (KCTU) zostało utworzone w 2000 r.
-
10:17
Zwierzęta i ludzie...Czy i kiedy może być groźnie?
-
09:57
Co dalej z krynicką porodówką? Rada społeczna szpitala powiatowego za likwidacją
-
09:23
Linia zastępcza 704 została wydłużona. Dojedzie do Dworca Głównego
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor