Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny i Veganuary 2021

Sobotni Przystanek Kulinarny był wyłącznie roślinny. W końcu styczeń to Veganuary. Robimy listę postanowień co w tym roku zrobimy dla siebie, dla urody, dla zdrowia i ...dla planety. I w tych postanowieniach coraz silniejszy jest trend roślinny w żywieniu. Częściej też na sklepowych półkach można zobaczyć wyeksponowane wege kiełbaski, roślinne napoje, jogurty i ser.

Sabina Sosin z RoślinnieJemy - wielkiej ogólnopolskiej kampanii wspierającej producentów żywności, sieci handlowe i właścicieli restauracji we wprowadzaniu i promowaniu roślinnych dań mówiła o tym, że coraz więcej osób w Polsce świadomie ogranicza jedzenie mięsa i produktów odzwierzęcych, a także o tym, że mamy coraz większy wybór i różnorodność produktów roślinnych.

Gościem Przystanka Kulinarnego był też Michał Koncewicz, który ...doi rośliny. Wymyślił absolutnie nowy produkt. Jaki? Proszę posłuchać.

Oczywiście był też czas na książkę, a o przystankową biblioteczkę jak zwykle zadbała Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię