Była też mowa oczywiście o śniadaniach po polsku. Z wykorzystaniem między innymi nowalijek. Smakach intrygujących i zaskakujących. Zapytaliśmy też Jarzynovą jakie polskie śniadanie zaserwowałaby zagranicznym gościom...
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i śniadania świata
W sobotnim Przystanku Kulinarnym zaprosiliśmy do śniadaniowego stołu. Śniadania często nazywane są najważniejszym posiłkiem dnia, bo daje nam energię - niektórym na cały dzień. Je się je na całym świecie, ale to co trafia na śniadaniowy talerz to już inna historia. Jak różne potrafi być podejście do tego co na stole - począwszy od smaku aż po sposób jedzenia opowiadała Dominika Wójciak - Jarzynova, z którą już w ubiegłym tygodniu liznęliśmy nieco śniadaniowego tematu.
Wisienką na śniadaniowym torcie była książka pełna smacznych słów. Wybrała i polecała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:51
Oszukał mieszkankę Wieliczki, pieniądze wypłacił w Piekarach Śląskich. Rozpoznajesz go? ZDJĘCIA
-
11:10
Księżyc w pełni nad Tatrami
-
10:31
Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień (KCTU) zostało utworzone w 2000 r.
-
10:17
Zwierzęta i ludzie...Czy i kiedy może być groźnie?
-
09:57
Co dalej z krynicką porodówką? Rada społeczna szpitala powiatowego za likwidacją
-
09:23
Linia zastępcza 704 została wydłużona. Dojedzie do Dworca Głównego
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor
-
07:51
Ekstraklasa piłkarska - Bruk-Bet pokonał Omonię w sparingu
-
07:47
Wimbledon: Iga Świątek zagra o szósty w karierze wielkoszlemowy tytuł
-
07:45
Ekstraklasa piłkarska - zwycięski sparing Cracovii