Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny i smaki Stambułu

Bogactwo smaków i aromatów. Kulturowy i kulinarny tygiel. Jednym słowem - Stambuł. Jak smakuje i pachnie opowiadał gość sobotniego Przystanka Kulinarnego Bartek Kieżun, który właśnie wydał kolejną z serii swych książek - tym razem właśnie "Stambuł do zjedzenia". Mówił skąd wzięła się fascynacja Stambułem, jakie smaki były dla niego zaskoczeniem, do czego raczej się nie przekonał i co wprawiło jego kubki smakowe w absolutną ekstazę. Jak smakuje Stambuł? - warto posłuchać.

Po stambulskim tyglu przyszedł czas na ...sojusz polskiego masła i włoskich ziół. A wszystko za sprawą książki polecanej przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię