Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny 0 burzy na półce z kaszą i o kawie w...2045 roku.

W sobotnim Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy ze współczesnymi "detektywami żywności", osobami, które tropią, testują, analizują i sprawdzają co tak naprawdę jemy i śledzą zanieczyszczenia w popularnych produktach, które kupujemy. FoodRentgen przyjrzał się już płatkom śniadaniowym, kaszom gryczanym i właśnie wydał raport o kaszach jaglanych. W programie też rozmawialiśmy o Raporcie Przyszłości - jubileuszowym wydaniu na 75-cio lecie Tygodnika Powszechnego. Oczywiście była też propozycja z księgarskiej półki. O tym czym jest FoodRentgen i jakie niepokojące wyniki przyniosły prowadzone przez ekspertów badania, także to ostatnie - kasz jaglanych - rozmawialiśmy z założycielami programu Marzeną Poniatowską-Galicką i Marcinem Galickim

Z Michałem Kuźmińskim z Tygodnika Powszechnego wybraliśmy się w przyszłość, naukowo spekulując jak będzie wyglądało nasze jedzenie w 2045 roku i dlaczego z wypiciem małej czarnej może być problem.

Tradycyjnie odwiedziliśmy też księgarnię. Choć nadal jeszcze wirtualnie. A nową pozycję z półki zdjęła dla Państwa Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię