Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny i śniadania świata

W sobotnim Przystanku Kulinarnym zaprosiliśmy do śniadaniowego stołu. Śniadania często nazywane są najważniejszym posiłkiem dnia, bo daje nam energię - niektórym na cały dzień. Je się je na całym świecie, ale to co trafia na śniadaniowy talerz to już inna historia. Jak różne potrafi być podejście do tego co na stole - począwszy od smaku aż po sposób jedzenia opowiadała Dominika Wójciak - Jarzynova, z którą już w ubiegłym tygodniu liznęliśmy nieco śniadaniowego tematu.

Była też mowa oczywiście o śniadaniach po polsku. Z wykorzystaniem między innymi nowalijek. Smakach intrygujących i zaskakujących. Zapytaliśmy też Jarzynovą jakie polskie śniadanie zaserwowałaby zagranicznym gościom...

Wisienką na śniadaniowym torcie była książka pełna smacznych słów. Wybrała i polecała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię