Była też mowa oczywiście o śniadaniach po polsku. Z wykorzystaniem między innymi nowalijek. Smakach intrygujących i zaskakujących. Zapytaliśmy też Jarzynovą jakie polskie śniadanie zaserwowałaby zagranicznym gościom...
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i śniadania świata
W sobotnim Przystanku Kulinarnym zaprosiliśmy do śniadaniowego stołu. Śniadania często nazywane są najważniejszym posiłkiem dnia, bo daje nam energię - niektórym na cały dzień. Je się je na całym świecie, ale to co trafia na śniadaniowy talerz to już inna historia. Jak różne potrafi być podejście do tego co na stole - począwszy od smaku aż po sposób jedzenia opowiadała Dominika Wójciak - Jarzynova, z którą już w ubiegłym tygodniu liznęliśmy nieco śniadaniowego tematu.
Wisienką na śniadaniowym torcie była książka pełna smacznych słów. Wybrała i polecała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:09
Śmiertelny wypadek w Tatrach. 20-latek zginął po upadku z Kozich Czub
-
17:08
Mgła nad lotniskiem. Część rejsów przekierowana
-
17:04
Policyjna interwencja w Myślenicach i film w sieci. Transparentność czy przekroczenie granicy?
-
17:00
Konflikt prawny o Zakład Opiekuńczo Leczniczy. Na ścianach grzyb, los pacjentów niepewny
-
16:31
Zderzenie samochodu osobowego z ciężarówką w Nowym Sączu. DK 75 zablokowana
-
15:37
Choinka prosto z lasu? Jedź do nadleśnictwa w Olkuszu, Chrzanowie i Andrychowie
-
15:22
Telefony a relacje z dziećmi
-
15:15
NCK w okresie świątecznym
-
15:15
Na bilecie miesięcznym Kolei Małopolskich pojedziemy wybranymi pociągami PKP Intercity
-
15:12
Śmiertelny strzał w Myślenicach. Policja odpowiada na zarzuty po publikacji nagrania
-
14:54
„Trzecia transformacja...". Debata Radia Kraków, Tygodnika Powszechnego i Wydawnictwa ZNAK
-
14:37
Plac zabaw w Hutkach do przeniesienia. Jeszcze miesiąc i byłby pod wodą
-
14:24
"Herbata jest dobrym źródłem pobudzenia"
-
12:10
Ingres kard. Grzegorza Rysia. Dominika Kozłowska: „Nie chodzi o gesty na kontrze”