Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Plnené morčacie rezne - faszerowane kotlety z indyka

Doteraz sme pripravovali zväčša múčne a väčšinou bezmäsité jedlá. Na svoje si však dnes prídu milovníci mäsa, konkrétne rezňov. Nenáročný recept pre náročnejšie chuťové poháriky zvládne určite každý.// Do tej pory przygotowywaliśmy przeważnie dania mączne bez mięsa. Dzisiaj dla odmiany ugotujemy coś dla miłośników mięsa, konkretniej dla miłośników kotletów. Łatwy w przygotowaniu przepis dla bardziej wymagających smakoszy.

Fot. Peter Luha

PLNENÉ MORČACIE REZNE

 

Čas prípravy: 60 – 90 min

Počet porcií: 3 – 4

 

Na plnené morčacie rezne potrebujeme:

600 g morčacích pŕs – približne 5 rezňov

5 plátkov šunky

5 plátkov tvrdého syra

50 g syra niva – syr s modrou plesňou

soľ

mleté čierne korenie

mletá červená paprika

250 g paradajok

2 strúčiky cesnaku

sušená bazalka

 

Najprv morčacie rezne mierne naklepeme, najlepšie pod fóliou. Následne ich osolíme a na každý uložíme plátok šunky, ktorý prekryjeme plátkom tvrdého syra. Na vrch dáme kúsok syra niva približne 10 g. Ak má niekto rád syr s modrou plesňou, tak jeho množstvo môže zväčšiť podľa svojej chuti. Naplnené rezne preložíme na polovicu, okraje spevníme špáradlami, osolíme, nakoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Následne na panvici zohrejeme olej a rezne na ňom opražíme z oboch strán. Keď zmenia farbu a sú z každej strany aspoň do polovice hotové vtedy ich vyberieme a uložíme do pekáča alebo do misy z jánskeho skla. Na opražené rezne môžeme dodať plátok masla. Pečieme pri teplote 200 °C – 20 až 30 minút. Paradajky pokrájame na menšie kúsky a dáme na panvicu do výpeku. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, osolíme a krátko dusíme. Podľa chuti paradajky dochutíme cukrom a posypeme bazalkou. Všetko poriadne premiešame a krátko dusíme. Rezne servírujeme pokrájané na hrubšie plátky s dusenými paradajkami. Ako prílohu k rezňom podávame pečené alebo opekané zemiaky prípadne zemiakové pyré ozdobené petržlenovou vňaťou alebo kúskami kôpru. Dobrú chuť!

 

FASZEROWANE KOTLETY Z INDYKA

Do tej pory przygotowywaliśmy przeważnie dania mączne bez mięsa. Dzisiaj dla odmiany ugotujemy coś dla miłośników mięsa, konkretniej dla miłośników kotletów. Łatwy w przygotowaniu przepis dla bardziej wymagających smakoszy. 

 

Czas przygotowania: 60 – 90 min

Ilość porcji: 3 – 4

 

Niezbędne składniki:

600 g piersi z indyka – około 5 kotletów

5 plastrów szynki

5 plastrów sera żółtego

50 g sera pleśniowego typu Lazur (lub słowackiego typu Niva)

sól

pieprz czarny mielony

papryka czerwona mielona

250 g pomidorów

2 ząbki czosnku

bazylia suszona

 

Najpierw kotlety klepiemy, najlepiej w folii i posolimy. Na każdym położymy plasterek szynki a następnie plasterek sera żółtego. Potem do wewnątrz wkładamy około 10 g sera pleśniowego typu Lazur – na przykład kwadrat o rozmiarze 1x1 cm. Jeżeli ktoś lubi może dodać więcej. Kotlet z nadzieniem składamy na pół i zamykamy kieszonkę za pomocą wykałaczek do szaszłyków. Posolimy, dodamy pieprz i czerwoną paprykę. Kładziemy na patelnię i smażymy z obydwu stron do uzyskania koloru złotego. Mięso musi być miękkie. Jeśli kotlety są już usmażone wyjmujemy je i kładziemy do naczynia żaroodpornego. Na podsmażone kotlety można położyć plasterek masła. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200°C około 20 do 30 minut. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wsypujemy na patelnię, gdzie wcześniej było podsmażane mięso. Dodajemy na drobno posiekany czosnek, sól i chwilę dusimy. Doprawiamy cukrem i bazylią. Pomieszamy i krótko dusimy. Kotlety serwujemy pokrojone na grubsze kawałki s duszonymi pomidorami. Podajemy do nich ziemniaki pieczone albo opiekane lub puree przyozdobione natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego!

 

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię