Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Audycja z 6.05.2018 r. Oštiepky/Oscypki

Oštiepky. Ako pripraviť toto chutné „syrové zlato“? To sa dozvieme vďaka pani Genovéve z Repísk. Už viac ako 15 rokov pripravuje syr, ktorý nájdeme na jarmokoch po celom Malopoľsku. Síce po slovensky rozumie všetko, ale na otázky bude odpovedať vo svojom tradičnom spišskom nárečí. Okrem tajomstva ako pripraviť domáce oštiepky, prelistujeme spoločne s historičkou Milicou Majerikovou-Molitoris historický kalendár. Dobrú chuť a príjemné počúvanie!

Oscypkom dodaje „słoni smak” rosół z wody i soli – wystarczą tylko 2 albo 3 godziny

Oscypki. Jak to smaczne „serowe złoto” zrobić? Tego dowiemy się dzięki Pani Genowefie z Rzepisk na Spiszu. Już ponad 15 lat zajmuje się przygotowaniem sera, którego nie brakuje na jarmarkach w całej Małopolsce. Po słowacku rozumie wszystko, ale odpowiedzi na pytania zabrzmią w tradycyjnej spiskiej gwarze. Oprócz odkrywania tajemnic domowych oscypków, zaglądniemy też do kalendarza historycznego wspólnie z historyk panią Milicou Majerikovou-Molitoris. 

Smacznego jak i również miłego słuchania! 

Wyślij opinię na temat artykułu

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię