- A
- A
- A
Piwo, trucizny i kłótnia o parmezan, czyli kuchnia Jagiellonów
- To nie będzie rekonstrukcja, tylko raczej interpretacja. Bawimy się kuchnią dworską na podstawie tego, co wiemy, chociaż wiemy w gruncie rzeczy niewiele - mówi Bartek Kieżun, dziennikarz i autor popularnych przewodników kulinarnych, kuchmistrz Uczty na Wawelu, jak z przymrużeniem oka sam siebie nazywa. Wraz z somelierką Anną Bocheńską odwiedził studio Radia Kraków, żeby opowiedzieć o książce i wydarzeniu, które odbędzie się 24 sierpnia na dziedzińcu zamkowym. To już 3 rok organizowania na zamku kolacji nawiązującej do królewskiej kuchni.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:10
Choinka pod papieskim oknem czekała na nowego metropolitę krakowskiego. I właśnie rozbłysła
-
17:58
Głosowali na skatepark, teraz im przeszkadza. Spór o infrastrukturę w parku Kleparskim
-
17:08
O krok od tragedii w Krakowie - kierowca miejskiego autobusu utknął między rogatkami kolejowymi
-
16:31
Kto żyw, jedzie w góry! Święta na Podhalu i w Beskidach spędzi mnóstwo Polaków
-
14:58
Jedna Wigilia, tysiąc historii. Spotkanie dla 1000 osób samotnych w Krakowie
-
14:45
Koniec strajku - pracownicy chrzanowskiego Valeo dostaną podwyżki
-
14:23
Kobieta wpadła pod tramwaj w Krakowie. Miała mnóstwo szczęścia
-
13:42
Jawność płac i nowe zasady pracy. Co zmieni się dla pracowników już od Wigilii?
-
13:39
Dołączcie do V Żywej Kolędy Podgórskiej
-
12:50
Tragedia w powiecie limanowskim. Tlenek węgla zabił 37-latka
-
11:41
Sporna rozbiórka w centrum Tarnowa zakończona. Sąsiedzi nie zamierzają jednak odpuścić