- A
- A
- A
Piwo, trucizny i kłótnia o parmezan, czyli kuchnia Jagiellonów
- To nie będzie rekonstrukcja, tylko raczej interpretacja. Bawimy się kuchnią dworską na podstawie tego, co wiemy, chociaż wiemy w gruncie rzeczy niewiele - mówi Bartek Kieżun, dziennikarz i autor popularnych przewodników kulinarnych, kuchmistrz Uczty na Wawelu, jak z przymrużeniem oka sam siebie nazywa. Wraz z somelierką Anną Bocheńską odwiedził studio Radia Kraków, żeby opowiedzieć o książce i wydarzeniu, które odbędzie się 24 sierpnia na dziedzińcu zamkowym. To już 3 rok organizowania na zamku kolacji nawiązującej do królewskiej kuchni.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:41
Między podziałami a polityką. Jaki powinien być nowy papież?
-
20:05
Tragedia na UW. Nie żyje jedna osoba, zatrzymano sprawcę
-
18:52
"To nie jest miejsce na kolejny budynek". Mieszkańcy Nowego Sącza kontra deweloper
-
16:49
Maj pachnie muzyką – pięć koncertów, na których trzeba być
-
16:29
W Trzebini runął 120-metrowy komin ciepłowni. "To nowe otwarcie dla regionu"
-
15:57
W puli 150 mieszkań, które trzeba sobie odświeżyć. Kraków startuje z kolejną edycją "Mieszkania za remont"
-
15:27
Choć odchodzimy od Kościoła chętnie oglądamy Watykan w filmach. Konklawe w popkulturze
-
15:22
Wyjechał z Polski i podbił Hollywood. Max Factor stworzył kosmetyczne imperium
-
14:45
Co warto wiedzieć o giełdzie Binance? Odpowiadamy
-
14:43
36-latek zatrzymany przez "łowców pedofili" usłyszał zarzuty, przyznał się do winy i... wyszedł na wolność
-
14:34
Jak dobrać idealne perfumy Męskie - przewodnik dla każdego mężczyzny
-
13:10
Składka zdrowotna dzieli polityków. „Małe firmy potrzebują oddechu, ale to wymaga namysłu”