- A
- A
- A
Pączek krakowski - małopolski przysmak z dłuuuugą historią
24 stycznia w Sali Cechowej "Na Kotłowem" odbyło się seminarium naukowe i warsztat kulinarny, podczas których królował właśnie ON - pączek krakowski. O historii tego przysmaku Katarzyna Pelc rozmawia z dr Marcinem Gadochą, z Instytutu Historii i Archiwistyki Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej. Bo pączek ma bardzo długą historię...
Tematy:
tradycja
Pączek krakowski
przysmak
nadzienie
róża
adwokat
konfitura malinowa
Autor:
Katarzyna Pelc
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:19
Kardynał Grzegorz Ryś objął urząd arcybiskupa metropolity krakowskiego
-
10:41
Ingres kardynała Grzegorza Rysia na urząd metropolity krakowskiego
-
10:06
Czy wolno tak strzelać? Zwierzęta i fajerwerki!
-
09:47
Kardynał Grzegorz Ryś objął urząd arcybiskupa metropolity krakowskiego. Relacja
-
09:41
PŚ w skokach - w sobotę dwa konkursy w Engelbergu
-
09:09
Mandaty za nielegalny wjazd do strefy czystego transportu w Krakowie. Co trzeba wiedzieć?
-
08:30
Nowy Sącz: Po raz pierwszy w historii miasta wydatki przekraczające miliard złotych
-
08:18
„Pociąg do Zakopanego”. Wyjątkowa wystawa DESA Unicum po raz pierwszy w Zakopanem
-
07:58
Niecodzienne zderzenie pociągu z samochodem osobowym w Tarnowie
-
07:44
IMGW: Pochmurny i mglisty weekend; od poniedziałku ochłodzenie
-
21:55
Kraków Airport: przekierowane loty z powodu mgły
-
19:56
Kardynał Ryś przejmuje „pole minowe”. Co zostawił po sobie abp Jędraszewski?
-
19:40
Ewa Lipska z odznaką "Honoris Gratia"