W pierwszej części programu wraz z Pauliną Bandurą - pytałyśmy Monikę o to skąd się wzięła jej wielka pasja kulinarna oraz jak została panią od angielskiego w krakowskiej szkole gastronomicznej. I jak wyglądają jej lekcje.
- A
- A
- A
Literatura kulinarna na jesień
Za co kochamy książki? Za to, że dzięki nim możemy natychmiast przenieść się w dowolne miejsce na ziemi, albo do świata wymyślonego, możemy żyć jak król i jeść jak cesarz. A jesień i zima w tym roku będą obfitować w znakomite wydawnictwa. W pierwszym po wakacjach Przystanku Kulinarnym rozmawiałyśmy o książkach kulinarnych, które kochamy, na które czekamy i o tych, które są już na naszych półkach naszych bibliotek. Bohaterką naszego programu była Monika Zacharska Dudek, nauczycielka języka angielskiego, instagramerka (można ją znaleźć wpisując 'monikacookingwoman') a także wielka pożeraczką książek kulinarnych.
W drugiej części Przystanku Kulinarnego rozmawiałyśmy o nowych książkach kulinarnych, na które czekamy i czego się po nich spodziewamy. Sporo miejsca poświęciłyśmy omówieniu trendów w literaturze kulinarnej i czy książkach o jedzeniu może nas jeszcze coś zaskoczyć.
Na finał programu Paulina Bandura przygotowała książkę profesora Łukasza Łuczaja "Dziki ogród"

Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:24
Jak słońce wyznacza rytm życia owadów? W przyrodzie nic nie dzieje się przypadkiem
-
10:56
Ryszard Majdzik powinien mieć pozwolenie na broń znalezioną w jego mieszkaniu. Ale go nie miał
-
10:45
Dlaczego zawieszenie broni w obszarze energetyki jest tak ważne?
-
10:32
Kontakt z naturą rozwija. "Dzikie dzieci" - reportaż Ewy Szkurłat
-
10:05
Tarnów żegna wybitnego neurochirurga
-
10:01
Inni szkoły likwidują, Chełmiec chce budować
-
08:45
13 osób podejrzanych o przemyt narkotyków wartych 53 mln zł
-
08:15
Prezydent Tarnowa o wschodniej obwodnicy miasta. "Pamiętam obietnice, że powstanie w 2013 roku"
-
07:34
Hiszpanie kradli w krakowskim dyskoncie mięso, owoce, słodycze i... skarpetki
-
07:15
"Wróbelek istotka niewielka, nikt nie popiera wróbelka...". Dlaczego jest coraz mniej tych ptaków?