- A
- A
- A
Dlaczego ugotowane jajko ma charakterystyczny zapach?
Dlaczego ugotowane jajko ma charakterystyczny zapach?Jajko ugotowane na twardo to nie najlepszy pomysł na drugie śniadanie, jeśli jedziemy wspólnie autokarem. Dlaczego nawet najbardziej świeże jajko od kur szczęśliwych po ugotowaniu ma charakterystyczny, niezbyt przyjemny zapach? Rozmawiają prof. Adam Florkiewicz z Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i Marzena Florkowska.
Autor:
Marzena Florkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:01
Minuta ciszy i syreny. Medycy uczczą pamięć zamordowanego lekarza
-
07:48
Grał, śpiewał i prowadził z lekkością koncert. 75 lat temu urodził się Zbigniew Wodecki
-
07:27
76. Światowy Kongres Mediów Informacyjnych w Krakowie: pośród hałasu nadal istnieje głód prawdy
-
07:05
Tarnów: Interaktywna mapka nie pomoże? Przedsiębiorcy z ul. Tuchowskiej są rozczarowani
-
06:45
Wtorek w Małopolsce będzie pochmurny i chłodny. Na południu może padać
-
06:23
Pora na starcie z Królową Nauk. We wtorek na maturze obowiązkowy egzamin z matematyki
-
06:01
Są odwołania od pozwolenia na budowę na Owintarze. Oczekiwana inwestycja się opóźni. "Miasto nas lekceważy"
-
22:03
Groove, o którym nie śniło się filozofom. Groovosophers prezentują debiutancki album.
-
19:09
Prof. Janusz Majcherek: "Liczba dzieci to nie jest dobry miernik patriotyzmu"
-
17:52
Czy krzesło jest krzesłem, a herbata herbatą? „Uważaj człowieku, jak poznajesz”
-
17:40
Drogo i pusto. Elektryczne busy nad Morskie Oko czekają na pasażerów
-
16:38
W Rzymie są już wszyscy kardynałowie - uczestnicy konklawe
-
18:08
Człowiek na standby'u