Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny o dobrych tłuszczach

To był Przystanek Kulinarny iście zimowy - na tłusto . Mówiliśmy o dobrych tłuszczach, które są wręcz niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszych organizmów. Sprawdziliśmy jak się klepie prawdziwe masło i rozmawialiśmy o zdrowych olejach tłoczonych na zimno.

O tym, że nie da się żyć bez tłuszczu, dlaczego jest nam on niezbędny do prawidłowego funkcjonowania rozmawialiśmy z dietetyk kliniczną Marią Brzegowy 

Nasz reporter Bartek Maziarz sprawdzał jak się wyrabia i jak smakuje wielokrotnie nagradzane Masło Rzuchowskie. Odwiedził Gospodarstwo Ekologiczne Pawła Czai.

O różnorodności i zbawiennym działaniu olejów tłoczonych na zimno mówił ich pasjonat, Stefan Wójcicki z Olejarni Dobra Natura z Kalwarii Zebrzydowskiej.

Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem przyszła z książką o ....chlebie, bo czyż jest coś lepszego i smaczniejszego niż kromka dobrego chleba z masłem, lub po śródziemnomorsku maczana w dobrym oleju?

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię