- A
- A
- A
Wieczorny gość Radia Kraków o neurogastronomii
Z jaką muzyką, kolorem i kształtem kojarzy nam się smak słodki i gorzki? Czy sposób ułożenia na talerzu ma znaczenie? A ciężar sztućców? To nie tylko pytania związane z kulinariami, ale także z terapią osób cierpiących na utratę zmysłu smaku czy inne schorzenia. Neurogastronomia to nowa, ale bardzo szybko rozwijająca się gałąź wiedzy. W audycji mowa będzie także o łączeniu kawy z czosnkiem, wołowiny z malinami i bananów z pietruszką. Gościem Marzeny Florkowskiej jest dr Joanna Chłopicka z Zakłady Bromatologii Wydziały Farmaceutycznego Collegium Medicum UJ.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:56
Pracownicy szpitala Narutowicza dostaną jeszcze w piątek zaległe wynagrodzenia
-
08:53
Wimbledon: Kamil Majchrzak zagra w piątek o najlepszy wynik w karierze
-
08:15
Miłosz Motyka o sytuacji na granicy z Niemcami: "Robienie takiej polityki powinno się skończyć"
-
08:01
25 lat po zamknięciu fabryki ludzie wciąż chorują tu z powodu azbestu. Będzie specjalny program
-
07:45
Śmiertelnie potrąciła 4-latka na pasach, nie potrafiła wytłumaczyć, jak do tego doszło. 54-latka stanie przed sądem
-
07:29
Śmigłowiec TOPR wrócił do Zakopanego po naprawie. Dziś ma wznowić dyżury
-
07:13
Fatalna sytuacja hydrologiczna w Małopolsce. Kolejne gminy apelują do mieszkańców
-
06:59
CKE: ósmoklasiści zdobyli średnio 64 proc. punktów z j. polskiego i 50 proc. z matematyki
-
06:42
Historia wydarzy się wieczorem! Polki zagrają z Niemkami na Mistrzostwach Europy kobiet
-
06:26
W piątek odetchniemy od upałów. Będzie chłodno i deszczowo
-
06:03
Poznamy koszty akcji w Starej Wsi? To nie jest pewne