Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Wieczorny gość Radia Kraków o neurogastronomii

Z jaką muzyką, kolorem i kształtem kojarzy nam się smak słodki i gorzki? Czy sposób ułożenia na talerzu ma znaczenie? A ciężar sztućców? To nie tylko pytania związane z kulinariami, ale także z terapią osób cierpiących na utratę zmysłu smaku czy inne schorzenia. Neurogastronomia to nowa, ale bardzo szybko rozwijająca się gałąź wiedzy. W audycji mowa będzie także o łączeniu kawy z czosnkiem, wołowiny z malinami i bananów z pietruszką. Gościem Marzeny Florkowskiej jest dr Joanna Chłopicka z Zakłady Bromatologii Wydziały Farmaceutycznego Collegium Medicum UJ.

Fot. pexels

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię