- A
- A
- A
Socjologia jedzenia
Do syta czy ekskluzywnie; ziemniaki czy quinoa? Tzw. żywność wygodna i banki żywności. Czy jedzenie pokazuje pozycję społeczną i osobowość człowieka, i czy tylko bogatych stać na zdrowe i dobrej jakości jedzenie? Gościem audycji Przed hejnałem jest dr Ewa Kopczyńska, socjolożka i autorka bloga "socioplate", z Instytutu Socjologii UJ.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:04
Groźny wypadek z udziałem motocykla na obwodnicy Krakowa
-
11:51
Oszukał mieszkankę Wieliczki, pieniądze wypłacił w Piekarach Śląskich. Rozpoznajesz go? ZDJĘCIA
-
11:10
Księżyc w pełni nad Tatrami
-
10:31
Krakowskie Centrum Terapii Uzależnień (KCTU) zostało utworzone w 2000 r.
-
10:17
Zwierzęta i ludzie...Czy i kiedy może być groźnie?
-
09:57
Co dalej z krynicką porodówką? Rada społeczna szpitala powiatowego za likwidacją
-
09:23
Linia zastępcza 704 została wydłużona. Dojedzie do Dworca Głównego
-
08:45
POLSA: podstawowe cele misji na ISS wykonane w ok. 96 proc.
-
08:21
Piłkarskie Euro kobiet: w sobotę Polska zagra z Danią w meczu o honor
-
07:51
Ekstraklasa piłkarska - Bruk-Bet pokonał Omonię w sparingu
-
07:47
Wimbledon: Iga Świątek zagra o szósty w karierze wielkoszlemowy tytuł