Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny wgryza się w burgery

W sobotnim Przystanku Kulinarnym wszystko o burgerach co chcieliby Państwo wiedzieć a obawialiście się do tej pory zapytać wyjawiali burgerowi eksperci, autorzy książki "BurgerDream", kompendium wiedzy o burgerach od A do Z... Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz oraz Darek Miszczyk... Opowiadali skąd się wzięło ich marzenie o burgerach, o siedemdziesięciu jeden różnych przepisach na burgery, które przedstawiają w swojej książce i o tym ile - w tak wydawałoby się prostej potrawie jak burger tkwi szczegółów.

Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz i Darek Miszczyk, autorzy niedawno wydanej książki Burgerdream zdradzili ile kalorii  mieści się w burgerze i czy faktycznie jest aż tak niezdrowy jak powszechnie się uważa.

Była też mowa o historii burgera, którego korzenie wywodzą się bynajmniej nie z Ameryki, o tym skąd się wzięła nazwa hamburger i jak burger stał się ikoną popkultury.

Do studia, jak co tydzień zawitała też Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z pozycją pod jakże  znaczącym tytułem "Niebezpieczne związki"... okładka ozdobiona widelcem – czyli narzędziem ostrym... 

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię