|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Przystanek Kulinarny wgryza się w burgery

W sobotnim Przystanku Kulinarnym wszystko o burgerach co chcieliby Państwo wiedzieć a obawialiście się do tej pory zapytać wyjawiali burgerowi eksperci, autorzy książki "BurgerDream", kompendium wiedzy o burgerach od A do Z... Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz oraz Darek Miszczyk... Opowiadali skąd się wzięło ich marzenie o burgerach, o siedemdziesięciu jeden różnych przepisach na burgery, które przedstawiają w swojej książce i o tym ile - w tak wydawałoby się prostej potrawie jak burger tkwi szczegółów.

Posłuchaj rozmowy z Pawłem Łukasikiem, Grzegorzem Targoszem i Darkiem Miszczykiem

Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz i Darek Miszczyk, autorzy niedawno wydanej książki Burgerdream zdradzili ile kalorii  mieści się w burgerze i czy faktycznie jest aż tak niezdrowy jak powszechnie się uważa.

Posłuchaj rozmowy z Pawłem Łukasikiem, Grzegorzem Targoszem i Darkiem Miszczykiem

Była też mowa o historii burgera, którego korzenie wywodzą się bynajmniej nie z Ameryki, o tym skąd się wzięła nazwa hamburger i jak burger stał się ikoną popkultury.

Posłuchaj rozmowy z Pawłem Łukasikiem, Grzegorzem Targoszem i Darkiem Miszczykiem

Do studia, jak co tydzień zawitała też Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z pozycją pod jakże  znaczącym tytułem "Niebezpieczne związki"... okładka ozdobiona widelcem – czyli narzędziem ostrym... 

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą

100%
0%