|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Przystanek Kulinarny w Ogniu

Przystanek Kulinarny gościł w gospodarstwie agroturystycznym Koziarnia, gdzie Kolektyw Ogień zebrał się na comiesięcznym wielkim gotowaniu, nomen omen na ogniu. Rozmawialiśmy o tym skąd wziął się pomysł na Ogień, jaka idea mu przyświeca i co takiego niezwykłego jest w tym miejscu.

Posłuchaj rozmowy z Kolektywem Ogień

Gospodarze Koziarni Jadwiga, Marcin i Kuba Lorkowie opowiadali o tym co oferuje Beskid Wyspowy, jakie kulinarne niezwykłości można spotkać tylko tutaj, a także o niezwykłym bogactwie regionu.

Posłuchaj rozmowy z Jadwigą, Marcinem i Kubą Lorkami

Członkowie Kolektywu Ogień Alex Baron, szef kuchni nowo uruchomionej restauracji Zoni w Warszawie oraz Rafał Bernatowitz, mistrz kompozycji potraw rybnych opowiadali co tak niezwykłego jest w Ogniu, dlaczego dla ludzi tak atrakcyjny jest powrót do jedzenia w naturalnej formie i co zabierają stąd do domu, czego tam z pewnością nie uświadczą.

Posłuchaj rozmowy z Alexem Baronem i Rafałem Bernatowitzem

O tym jakie tajemnice kryje w sobie ogień zdradzał ogniomistrz Pavel Portyan. Przemek Błaszczyk, szef kuchni Maniana w Chorzowie i finalista Top Chefa przyznawał, że w porównaniu do gotowania w nowoczesnej kuchni, gotowanie na ogniu to wielkie wyzwanie. Agnieszka Kraszewska mówiła o tym co tak pociągającego jest w takim pierwotnym gotowaniu na ogniu, a Bartosz Wilczyński, promotor kulinarny opowiadał odradzaniu się prawdziwej kuchni w Polsce.

Posłuchaj rozmowy z Pavlem Portoyanem, Przemkiem Błaszczykiem, Agnieszką Kraszewską i Bartoszem Wilczyńskim

Jak zwykle w programie była też Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z książkową propozycją.

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą

82%
18%