Gospodarze Koziarni Jadwiga, Marcin i Kuba Lorkowie opowiadali o tym co oferuje Beskid Wyspowy, jakie kulinarne niezwykłości można spotkać tylko tutaj, a także o niezwykłym bogactwie regionu.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny w Ogniu
Przystanek Kulinarny gościł w gospodarstwie agroturystycznym Koziarnia, gdzie Kolektyw Ogień zebrał się na comiesięcznym wielkim gotowaniu, nomen omen na ogniu. Rozmawialiśmy o tym skąd wziął się pomysł na Ogień, jaka idea mu przyświeca i co takiego niezwykłego jest w tym miejscu.



Członkowie Kolektywu Ogień Alex Baron, szef kuchni nowo uruchomionej restauracji Zoni w Warszawie oraz Rafał Bernatowitz, mistrz kompozycji potraw rybnych opowiadali co tak niezwykłego jest w Ogniu, dlaczego dla ludzi tak atrakcyjny jest powrót do jedzenia w naturalnej formie i co zabierają stąd do domu, czego tam z pewnością nie uświadczą.
O tym jakie tajemnice kryje w sobie ogień zdradzał ogniomistrz Pavel Portyan. Przemek Błaszczyk, szef kuchni Maniana w Chorzowie i finalista Top Chefa przyznawał, że w porównaniu do gotowania w nowoczesnej kuchni, gotowanie na ogniu to wielkie wyzwanie. Agnieszka Kraszewska mówiła o tym co tak pociągającego jest w takim pierwotnym gotowaniu na ogniu, a Bartosz Wilczyński, promotor kulinarny opowiadał odradzaniu się prawdziwej kuchni w Polsce.
Jak zwykle w programie była też Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem z książkową propozycją.
Komentarze (0)
Najnowsze
-
07:40
Upalna niedziela w Małopolsce
-
07:00
Turystyczny potencjał polskiej wsi
-
20:59
Pożar w restauracji w Więckowicach koło Tarnowa
-
19:20
Olkusz: Zaginęła 13-letnia Anna Dubaj
-
19:02
Rowerowy raj w sercu Beskidu Sądeckiego. To miejsce zachwyci każdego rowerzystę!
-
18:45
Wimbledon: Iga Świątek w czwartej rundzie
-
18:30
Morskie Oko to nie kąpielisko, a Giewont to nie plac zabaw. O czym zapominają turyści
-
16:34
Masowy wypadek, samobójca, ukąszenie żmii – ratownicy sprawdzali się w boju
-
16:03
Polki górą w Krakowie! Mirosław i siostry Kałuckie w finale
-
15:27
998 strażaków z całej Polski zdobyło Babią Górę
-
15:05
Wiejski jazzbandyta i elektroniczna głowa Trzeciaka. Rozmowa z Garym Gwaderą
-
14:03
To jedyny taki budynek w Zakopanem. Jest szansa, że odzyska dawny blask