Jak zwykle w Przystanku Kulinarnym była też kulinarna propozycja książkowa od Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem. Tym razem o ...naparach.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i octy żywe
Mówi się o nich, że to najlepsze naturalne probiotyki. Bohaterami sobotniego programu Przystanek Kulinarny były octy żywe. Czym są, czym różnią się od tego zwykłego, czy naprawdę mają różne smaki, ile trwa ich produkcja i jak je stosować. Na te wszystkie pytania i wiele innych odpowiadała Urszula Gacek, pomysłodawczyni manufaktury Octovnia - w której własnoręcznie takie właśnie octy wytwarza. Tłumaczyła też, czym jest matka octowa, jakie octy żywe mają zdrowotne właściwości i jak je stosować, a także, że kropelka octu w psiej misce nie zawadzi.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:43
Kościółek św. Heleny w Nowym Sączu ma już nowe ściany. Ruszył montaż więźby dachowej. ZDJĘCIA
-
09:15
Sądeczanie odliczają dni do otwarcia ulicy Krakowskiej. ZDJĘCIA
-
08:55
Dźgnął 17-latka w brzuch. Nożownik z Tarnowa zatrzymany
-
08:40
Był szeroki wjazd, powstał wąziutki przesmyk. Kolejny absurd na remontowanej ulicy Tuchowskiej
-
08:20
Burze z deszczem punktowo do 50 mm. Alert RCB dla Małopolski
-
08:05
Świat, którego już nie ma. 50 lat Sądeckiego Parku Etnograficznego
-
07:48
Piłkarskie Euro kobiet: Polska wygrała z Danią na pożegnanie z turniejem
-
07:27
W niedzielę w Małopolsce nadal deszczowo i pochmurnie, ale będzie ciepło
-
07:00
Dwa pociągi na jednym torze w Małopolsce. Sprawę wyjaśni specjalna komisja
-
20:21
Trwa odbudowa spalonego kościoła Św. Heleny w Nowym Sączu
-
20:19
Wkrótce otwarcie ulicy Krakowskiej w Nowym Sączu
-
15:05
Pełny uśmiech dla każdego. Implanty stomatologiczne