|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Przystanek Kulinarny i aperitivo festiwalu Opera Rara

W sobotnim Przystanku Kulinarnym mówiliśmy o związkach między kulinariami a sztukami pięknymi - w Krakowie ruszył już po raz 11. festiwal Opera Rara, a w ramach festiwalu po raz drugi zorganizowano cykl spotkań i wydarzeń pod hasłem Opera Rara ze smakiem. W tym roku takim hasłem przewodnim jest późne aperitivo.

Czym jest późne aperitivo – typowy włoski zwyczaj - wyjaśniał Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny, autor ksiązki "Italia do zjedzenia" i pasjonat Włoch.

Posłuchaj rozmowy z Bartkiem Kieżunem

Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i bloger, znany jako krakowski makaroniarz, z wykształcenia antropolog kultury, ale z zamiłowania kucharz i znawca kuchni włoskiej w tym roku jest też koordynatorem wydarzeń związanych z Operą Rarą ze smakiem.

 

Posłuchaj rozmowy z Bartkiem Kieżunem

Tajniki komponowania wysublimowanych smaków, łączenia potraw z napojami zdradzali szef kuchni restauracji Albertina Grzegorz Fic oraz barman kultowego koktajl baru Mercy Brown Tomasz Źródłowski.

Posłuchaj rozmowy z Grzegorzem Ficem i Tomaszem Źródłowskim

A dobrą literaturę na przystankowe aperitivo przygotowała jak zwykle Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą

0%
100%