|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Kulinarna książka marzeń, czyli Przystanek na Międzynarodowych Targach Książki

Piękne, apetyczne…. po prostu książki kulinarne. Stanowią znaczącą część z około dwudziestu siedmiu tysięcy nowych tytułów wydawanych co roku w Polsce. Praktycznie nie ma miesiąca, by nie pojawiały się nowości. Tak jest z resztą na całym świecie. I jak w tej powodzi trafić na prawdziwy skarb? I co w ogóle takim skarbem jest... W specjalnym radiowym studio na Międzynarodowych Targach Książki w Przystanku Kulinarnym Małopolska sprawdzaliśmy kulinarne nowości, mówiliśmy o fotografii jedzenia i o tym jak poruszać się w gąszczu kulinarnych treści w internecie. Czy da się znaleźć książkę idealną, czy czytelnika można jeszcze czymś zaskoczyć......

Posłuchaj rozmowy z współzałożycielką wydawnictwa Dwie Siostry Jadwigą Jędryas…

A wśród absolutnych nowości - krakowski makaroniarz, dziennikarz, bloger, autor świeżo wydanej – nieprzypadkowo w Dzień Makaronu – książki "Italia do zjedzenia” 

Posłuchaj rozmowy w Bartkiem Kieżunem, autorem książki „Italia do zjedzenia”

Wiadomo, że człowiek kupuje oczami.  A książki kulinarne potrafią być prawdziwą ucztą dla oczu. 

Posłuchaj rozmowy z Anną Cupczyńską, fotografką specjalizującą się w zdjęciach kulinarnych

Książki kulinarne to kopalnie pomysłów – nie tylko na specjalne okazje, czy szybkie obiady.  Mogą być i coraz częściej są - przewodnikiem po zdrowym żywieniu. Podpowiadają co i jak jeść, by nasz organizm był szczęśliwy, a ciało piękne i sprawne.  Taką książką jest właśnie wydana „Sezonowo –bezglutenowo”.

Posłuchaj rozmowy z Magdaleną i Stanisławem Romkami, autorami książki „Sezonowo-bezglutenowo”

Wiedzy i kulinarnych inspiracji szukamy często w internecie.  A  tam niezliczona liczba stron. Jak w tym gąszczu znaleźć to co najlepsze?

Posłuchaj rozmowy z Karoliną Milczanowską redaktor naczelną portalu Have a Bite

Nie tylko książki stricte kulinarne potrafią sprawić, że poczujemy się głód. Paulina Bandura, która co tydzień poleca dobre, sprawdzone książki kulinarne zrobiła przegląd książek apetycznych – aczkolwiek niekoniecznie kulinarnych – bo nie ma w nich przepisów… czy jakiś niesamowitych zdjęć, ale działają na wyobraźnię.

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Banudrą

100%
0%