|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33
12 630 60 00
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Spiżarnia na łące - o diecie kwiatowej

Jeszcze do końca tygodnia trwa w Krakowie Festiwal Ogrodów w ramach którego można uczestniczyć w wielu spotkaniach, wykładach i warsztatach odbywających się właśnie w ogrodach, często niedostępnych na co dzień. A my zapraszamy do ogrodu i na łąkę jak do wielkiej spiżarni, bo wiele kwiatów jest przecież jadalnych.

Posłuchaj audycji

Fot. Małgorzata Bejm

W audycji Przed Hejnałem Anna Piekarczyk i Grzegorz Bernasik podejmowali eksperta w dziedzinie naturalnej kuchni. Wprawdzie pani Małgorzata Kalemba- Drożdż, jest doktorem biochemii, absolwentką biotechnologii na Wydziale Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii Uniwersytetu Jagiellońskiego, i pracownikiem naukowym  Krakowskiej Akademii im. A. F. Modrzewskiego, ale w naszym studiu prezentowała przepisy z książki "Jadalne kwiaty".

Te różane inspirują mnogością, ale ten wykorzystający w nietypowy sposób kwiaty bzu - po prostu nas zauroczył... Posłuchajcie przepisu na szampana z bzu: 

 

Posłuchaj

100%
0%
WASZE KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 0