|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Uczta dla zmysłów. 3. edycja Restaurant Week w Krakowie

Rekordziści odwiedzają w ciągu tygodnia nawet kilkadziesiąt restauracji, próbując dań przygotowanych według różnych pomysłów i receptur. Szefowie kuchni prześcigają się w pomysłach, a setki miłośników niebagatelnego jedzenia szukają nowych inspiracji. W Krakowie trwa trzecia edycja Restaurant Week. Z Magdą Wójcik, pomysłodawczynią festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest odpowiedzialną za organizację Restaurant Week rozmawia Marzena Florkowska.

Posłuchaj rozmowy Marzeny Florkowskiej z Magdą Wójcik, pomysłodawczynią festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest

Fot. pixabay

Tematem przewodnim Festiwalu najlepszych Restauracji jest hasło "Kwitnąca scena restauracyjna", pod którym kryje się zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat - mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwaga Restauratorów i Szefów Kuchni. 

W Restaurant Week udział bierze 30 restauracji: Barka, Bistro 11, Restauracja Corleone, Klimaty Południa, Moo Moo Steak & Burger Club, Musso Sushi, NINE kitchen, Papryczki 5, Scandale Royal, Twój Kucharz, Vintage Restauracja & Winiarnia, ZaKładka - Food & Wine, Trattoria Soprano, Trufla, Włoska, Hilton Garden Inn Krakow Airport, Restauracja Grecka "Feta", Primo Gastronomia, Restauracja Magnifica, Restauracja Qualita, CORSE - Restauracja Korsykańska, Hurry Curry Kraków, Restauracja Sukiennice, Hilton Garden Inn Kraków, EDO Fusion Japanese Restaurant, Musso Sushi, Chiński Pałac, Etnika, O-Ren Sushi i Churrasco.

A co zjedzą festiwalowi goście? Między innymi zapiekane figi z szynką parmeńską i kozim serem, łososia w palonej słomie z tabbouleh i sose z buraka ćwikłowego i malin (Etnika), burger wołowy z pastrami i frytkami belgijskimi (Moo Moo Steak & Burger Club), sandacza z zielonym risotto z owsianki przygotowanej na wywarze z rumianku, płatki ogórecznika i bratka (Hilton Garden Inn Kraków Airport), lody nugatowe z sosem cytrusowym (Corse), chocolate fondant z serem gorgonzola i solą morską (Churrasco), torcik Dacquoise z daktylami (Corleone). A to tylko niektóre z propozycji. Lista potraw jest zaiste imponująca, nie polecamy przeglądania festiwalowej strony przed obiadem.

Szczegóły

Radio Kraków objęło wydarzenie patronatem medialnym

100%
0%
WASZE KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 0