|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Tajniki domowego wypieku chleba

Dom pachnący chlebem. Marzena Florkowska poznawała w audycji "Kuchnia od kuchni" tajniki domowego wypieku chleba u Danuty Ścibor w Kędzierzynce koło Dobczyc. Posłuchaj:

Posłuchaj materiału Marzeny Florkowskiej

Fot. Danuta Ścibor

Chleb wiejski - przepis Danuty Ścibor z Kędzierzynki koło Dobczyc:

Zakwas zrobiony z mąki żytniej
12 kg mąki dobrej jakości
10 dag drożdży
6-7 łyżek soli
Ciepłe mleko - ile mąka zabierze przy wyrabianiu ciasta.
Na wierzch można dać posypkę z czarnuszki, kminku lub słonecznika. Te składniki wystarczają na 6 dużych bochenków.


Fot. Danuta Ścibor

0%
0%