|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33
12 630 60 00
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|

Fasola w pomidorach

0

A
A
A
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Zdjęcia autorstwa Bartka Kieżuna z jego bloga kukbuk.com.pl

Składniki
litr fasoli
gałązka szałwii
gałązka rozmarynu
gałązka tymianku
dwie łyżki masła
kilogram pomidorów plus jeden dodatkowo
sól i pieprz
ząbek czosnku
oliwa


Fasolę gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody z dodatkiem ziół i masła. Do garnka wkładamy też przekrojonego na pół pomidora, którego zadaniem jest zmiękczenie fasolowych skórek. Gdy fasola będzie prawie miękka odcedzamy. Do rondla wlewamy porcję oliwy. Sparzone pomidory obieramy i drobno siekamy. Dodajemy pokrojony czosnek i odrobinę posiekanego tymianku i rozmarynu. Chwilę dusimy. Do tak przygotowanego sosu dokładamy fasolę, solimy, pieprzymy i dusimy na małym ogniu do miękkości. Podajemy z pieczywem.

Liczba komentarzy: 0