Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny z ziemniakiem w roli głównej

W pierwszym po wakacyjnej przerwie Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy o ziemniakach. Powodem była nie tylko nadchodząca jesień, ale także nowa książka wydana przez znane krakowskie restauratorki i szefowe kuchni, mamę i córkę, Kasię i Zosię Pilitowskie. Dziewczyny napisały prawdziwy pean na cześć ziemniaków. W programie opowiedziały, dlaczego akurat ziemniak stał się bohaterem ich książki, jakie znaczenie ma dla ich rodziny to warzywo.

Posłuchaj rozmowy Mai Dutkiewicz z Kasią i Zosią Pilitowskimi
W drugiej części rozmowy, autorki książki „Ziemniak” opowiadały o najbardziej hitowych przepisach na ziemniaczane cuda i radziły jakie gatunki ziemniaków kupować i dopasowywać do potraw, które chcemy przyrządzić.
Posłuchaj o ziemniaczanych cud-potrawach
Nowe książki polecała też Paulina Bandura z krakowskiej księgarni pod Globusem.  
Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą Maja Dutkiewicz z Pauliną Bandurą

Maja Dutkiewicz z Pauliną Bandurą

Autor:
Brak nazwy

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię