Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek kulinarny i wegańskie świętowanie

Na miesiąc przed Świętami Bożego Narodzenia w Przystanku Kulinarnym było o...świętach. A pomogły nam w tym dwie Panie - Alicja Rokicka, autorka bloga Vegan Nerd i Ulla Pałka, ambasadorka radiowej akcji Nie Marnuj i autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu. O wegańskich alternatywach świątecznych i nie tylko potraw opowiadała Alicja Rokicka, która właśnie wydała przepyszną książkę "Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta", w której można znaleźć wszystko - od przekąsek, przez dania bezrybne, po pełne smaku desery.

Ulla Pałka, autorka bloga Kuchnia na Wzgórzu poprowadziła nas krok po kroku, a właściwie tydzień po tygodniu, przez te cztery tygodnie pozostające do świąt tak, by nie spędzić całej nocy przed Wigilią przy garnkach... 


I na finał Przystanka Kulinarnego była z nami Paulina Bandura z  krakowskiej Księgarni pod Globusem z literaturą warzywną dla małych i tych nieco większych dzieci.

 

Wyślij opinię na temat artykułu

Najnowsze

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię