|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
12 630 62 06 (reklama)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
reklama@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Pełny bonclok

Smaczna zupa rzetelnych badań, śmietanka świetnej formy stylistycznej, autentycznej gwary śląskiej i przyprawa cieszących oko fotografii, tak historycznych, jak i współczesnych.Tak jednym zdaniem, można powiedzieć o książce Pełny bonclok. Tradycje kulinarne w podmiejskich dzielnicach Jastrzębia Zdroju.To pierwsza książka kucharska, która zaprasza czytelnika do wyjścia w teren. W programie Przed hejnałem rozmawiamy z jej autorką Anną Lerch Wójcik. On line łączymy się także z Anną Kapustą,antropolożką społeczna, badaczką terenową i recenzentką ksiażki która uchwyciła jej smak w przytoczonych wyżej słowach.

posłuchaj

Anna Lerch fot z archiwum domowego autorki

Recenzja książki, autorstwa Anny Kapusty: https://pismofolkowe.pl/artykul/slaski-garnek-wartosci-5290

link do bloga: https://bonclok.pl/o-boncloku-autorce.html?fbclid=IwAR15wxboDrQVlVPm-YW9Vk7vjGY__bsOSdNSN4ffaHW3C7xLs_UU2CLwnhk

32%
68%