|
|
Kraków 101.6 MHz
Kraków
101.6 MHz
Tarnów
101,0 MHz
Nowy Sącz
90,0 MHz
Zakopane
100,0 MHz
Andrychów
98,8 MHz
Gorlice
97,4 MHz
Krynica-Zdrój
102,1 MHz
Rabka-Zdrój
87,6 MHz
Szczawnica
90,0 MHz
|
Kontakt 4080 (SMS)
DZIEJE SIĘ COŚ W TWOJEJ OKOLICY?
SKONTAKTUJ SIĘ!
12 200 33 33 (antena)
12 630 60 00 (recepcja)
4080 (SMS)
500 202 323 (SMS i MMS)
redakcja@radiokrakow.pl
|
A
A
A

Przystanek Kulinarny kończy rok 2018 na gruzińskiej suprze

W ostatnim w roku 2018 Przystanku Kulinarnym oczywiście rozmawialiśmy o tym jak w kulinarnej historii zapisze się odchodzący rok, ale przede wszystkim rozpoczęliśmy przygotowania do zabawy sylwestrowej. I zaproponowaliśmy Państwu wyprawę do Gruzji. Przystanek Kulinarny gościł w maleńkiej enklawie w centrum Krakowa gdzie kultywowane są zwyczaje i kuchnia gruzińska - GMT - Georgian Wine&Art Gallery. Gośćmi programu byli – gospodyni tego miejsca - młoda ambasadorka Gruzji w Polsce – Keti Prangualaishvili, znawca kuchni gruzińskiej i ormiańskiej Pavel Portoyan i Wojciech Bosak - dziennikarz i krytyk winiarski, prezes Polskiego Instytutu Winorośli i Wina który Gruzję nosi w sercu.

Posłuchaj rozmow z Keti Prangualaishvili, Pavlem Portoyanem i Wojciechem Bosakiem

Keti Prangualaishvili,Pavel Portoyan i  Wojciech Bosak opowiadali jak z jednej strony spontaniczna, a z drugiej starannie wyreżyserowana jest gruzińska spupra, mówili też o tym co na pewno podczas każdej supry pojawia się na stole.

Posłuchaj rozmow z Keti Prangualaishvili, Pavlem Portoyanem i Wojciechem Bosakiem

Kulinarnie rok 2018 podsumowały Kati Płachecka i Karolina Michczanowska dziennikarki portalu o jedzeniu - Have a bite.

Posłuchaj rozmowy z Kati Płachecką i Karoliną Michczanowską

W Przystanku Kulinarnym nie mogło zabraknąć propozycji do naszej kulinarnej biblioteczki, którą oczywiście wybrała Paulina Bandura z krakowskiej księgarni pod Globusem.

Posłuchaj rozmowy z Pauliną Bandurą

43%
57%