W dniach 5 – 7 marca 2020 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie - os. Złotej Jesieni 16 odbędzie się XXI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych „Ponadczasowe smaki natury”. W zmaganiach konkursowych w kategoriach kucharz, cukiernik, kelner i barman mogą wziąć udział uczniowie szkół gastronomicznych. Poza uczniami z  Polski w konkursie uczestniczą przedstawiciele szkół z zagranicy (w tym roku m.in. z Francji, Czech, Słowacji, Gruzji, Łotwy). Konkurs ma na celu doskonalenie umiejętności zawodowych uczniów, promocję szkół kształcących w zawodach szkolnictwa branżowego, integrację środowiska edukacji i rynku pracy. W czasie trwania konkursu odbędą się pokazy kulinarne prowadzone przez znanych szefów kuchni i cukierni. Dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 serdecznie zaprasza do udziału w konkursie uczniów szkół gastronomicznych wraz z ich  nauczycielami zawodu.