Jak smakują kresy o tym porozmawiam z Mikołą Mańko - podróżnikiem, kolekcjonerem przepisów , autora książki "Współczesnej kuchni dawnych Kresów" można spotkać na krakowskich ulicach - to ceniony przewodnik miejski oraz Jędrzejem Majką - podróżnikiem, autorem książek o tematyce kresowej ; popularyzatorem przypraw wszelakich i autorem zdjęć.
- A
- A
- A
Współczesna kuchnia dawnych Kresów
„ Na Kresach jak było lato, to było lato – słoneczne i gorące , a zima mroźna i śnieżna”. Tak mówiono. Każdy ma "swoje "kresy. Ale te na które chcę zaprosić mają swój ... smak.
crop_free
1
/ 7
Autor:
Anna Kluz- Łoś
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:59
Uwaga: utrudnienia po groźnym wypadku koło Wieliczki
-
18:29
94. Lekcja Śpiewania: plac Szczepański rozbrzmiał kolędami i pastorałkami
-
18:12
Pomoc w kryzysie uzależnień. Jak działa Miejska Komisja Rozwiązywania Problemów Uzależnień w Krakowie
-
16:36
Kraków: pijany kierowca wjechał w mur kościoła św. Krzyża
-
13:56
Tatry: Turysta walczy o życie po upadku podczas schodzenia z Rysów
-
13:55
Na Rynku Głównym odbyła się 29. wigilia dla osób bezdomnych i potrzebujących
-
13:35
Biuro do wynajęcia Kraków - dynamicznie rozwijająca się lokalizacja Twojej firmy
-
13:28
Samochody na leasing – jak znaleźć idealny model auta?
-
13:23
Suunto Vertical 2 – najbardziej zaawansowany zegarek sportowy od Suunto na trening i ekspedycje
-
13:12
Andrzej Panufnik. Genialny wygumkowany
-
12:55
Kard. Ryś na wigilii dla potrzebujących: każdy nosi w sobie godność, odkrywajcie ją w sobie i innych
-
12:48
To już 29. wigilia dla osób bezdomnych i potrzebujących na Rynku Głównym w Krakowie