Jak smakują kresy o tym porozmawiam z Mikołą Mańko - podróżnikiem, kolekcjonerem przepisów , autora książki "Współczesnej kuchni dawnych Kresów" można spotkać na krakowskich ulicach - to ceniony przewodnik miejski oraz Jędrzejem Majką - podróżnikiem, autorem książek o tematyce kresowej ; popularyzatorem przypraw wszelakich i autorem zdjęć.
- A
- A
- A
Współczesna kuchnia dawnych Kresów
„ Na Kresach jak było lato, to było lato – słoneczne i gorące , a zima mroźna i śnieżna”. Tak mówiono. Każdy ma "swoje "kresy. Ale te na które chcę zaprosić mają swój ... smak.
crop_free
1
/ 7
Autor:
Anna Kluz- Łoś
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:27
Od poniedziałku kolejne utrudnienia na Zakopiance. W Myślenicach rozpoczynają się prace przy wiadukcie
-
18:53
Do zobaczenia wiosną! Owce wracają do Zębu
-
17:57
Lista Niezapomnianych Przebojów Not. nr 1588 z dn. 19.10.2025
-
17:05
Wierzchowsławice przypomniały Stanisława Mierzwę, współpracownika Witosa
-
16:17
Od chorągiewek po ganek. Wieża dzwonna bazyliki Mariackiej już po remoncie
-
15:13
Przez trzy tygodnie tramwaje nie będą jedzić ul. Monte Cassino
-
13:01
Kontrowersje po odwołaniu spotkania z Hertą Müller. Cricoteka wyjaśnia, europoseł żąda dymisji
-
12:38
Tarnów zmienia nazwę przystanku, z której śmiała się cała Polska
-
11:25
Tarnów potrzebuje spopielarni zwłok, ale nikt nie chce jej w sąsiedztwie
-
10:10
Najlepsze inicjatywy dla dzieci - poznaj zwycięzców Słoneczników
-
08:44
Z GROM-u na SOR. "Medyk" - reportaż Ewy Szkurłat
-
07:32
Chłodna niedziela w Małopolsce, noc z przymrozkami
-
06:54
Wsparcie w sektorze pszczelarskim