Jak smakują kresy o tym porozmawiam z Mikołą Mańko - podróżnikiem, kolekcjonerem przepisów , autora książki "Współczesnej kuchni dawnych Kresów" można spotkać na krakowskich ulicach - to ceniony przewodnik miejski oraz Jędrzejem Majką - podróżnikiem, autorem książek o tematyce kresowej ; popularyzatorem przypraw wszelakich i autorem zdjęć.
- A
- A
- A
Współczesna kuchnia dawnych Kresów
„ Na Kresach jak było lato, to było lato – słoneczne i gorące , a zima mroźna i śnieżna”. Tak mówiono. Każdy ma "swoje "kresy. Ale te na które chcę zaprosić mają swój ... smak.
crop_free
1
/ 7
Autor:
Anna Kluz- Łoś
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:41
Heavy Pop Fest – rock nie jeden ma ciężar
-
22:30
Co robiła jedna kobieta wśród czterdziestu mężczyzn? Była pionierką
-
20:11
Drobny upominek dla faceta – praktyczne i kreatywne pomysły
-
19:44
Niedźwiedzie na Jaworzynie Krynickiej – kolejne nagrania z fotopułapek
-
19:04
250 mln zł na nową linię tramwajową. Kraków stara się o unijne dofinansowanie
-
18:05
Tramwaje dwukierunkowe zmienią Kraków. Pożegnanie "akwariów" już naprawdę blisko
-
16:51
Próba sabotażu krakowskich wodociągów. Dwóch obcokrajowców zatrzymanych
-
16:47
"Filmowe oblicza Jury nad Zalewem Chechło" - tak brzmi hasło trzebińskiej odsłony tegorocznej edycji Juromanii
-
16:38
Hałas w Płaszowie. Mieszkańcy się skarżą, miasto odpowiada
-
15:52
„Iskierka” gaśnie? Rodzice walczą o przedszkole przy Staffa w Krakowie
-
15:41
W Trzebini powstanie pierwszy park z prawdziwego zdarzenia. WIZUALIZACJE
-
15:26
„Mieszkanie za remont” bez kolejek. Ruszył nabór do 4. edycji programu w Krakowie