- A
- A
- A
Dlaczego tak trudno otworzyć słoik z przetworami?
Dziś pytanie dla łakomczuchów, którzy zimą lubą przynieść z piwnicy przetwory zrobione jesienią i nagle okazuje się, że trzeba włożyć sporo siły w otwarcie takiego słoika lub też podważyć wieczko. Gdzie tkwi tajemnica? I co Louis Pasteur ma wspólnego z pasteryzacją?Rozmawiają prof. Adam Florkiewicz z Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i Marzena Florkowska.Najnowsze
-
16:17
Akademia Nauk Stosowanych gotowa na wizytację Państwowej Komisji Akredytacyjnej. To ona zdecyduje co dalej z kierunkiem lekarskim na uczelni
-
15:50
Bartłomiej Sienkiewicz "jedynką" KO do Parlamentu Europejskiego w woj. świętokrzyskim i małopolskim
-
15:33
Dzika przyroda nocą na fotografiach Michała Korty w MCK. ZDJĘCIA
-
15:32
Red Violin – „Purpurowe skrzypce” w Operze Krakowskiej
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze